Krem Karamel Tarifi
Fransız mutfağının vazgeçilmez lezzeti krem karamel, tatlı severler için harika bir seçenek olmaya devam ediyor. Hem sunumuyla hem de lezzetiyle sofraları süsleyen bu tarif, evde kolayca hazırlanabilir.
Malzemeler
- 1 litre süt - 1 su bardağı un - 3/4 su bardağı toz şeker - 1 adet yumurta - 1 paket vanilya Karamel için: - 1 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Öncelikle karamel hazırlığına başlıyoruz. Bir tavada toz şekeri kısık ateşte eritmeye başlayın. Şeker erimeye başladığında tavayı sallayarak topaklanmasını engelleyin. Kaşık kullanmaktan kaçının, aksi halde karamel topaklanabilir.
Eritilmiş karameli ıslattığınız kaselere dökün. Her kaseye eşit miktarda karamel paylaştırın.
Şimdi sıra kremayı hazırlamaya geldi. Bir tencereye vanilya hariç tüm malzemeleri alıp çırpın. Ardından ocağa alıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Kıvam alan karışıma vanilyayı ekleyip karıştırın. Sonrasında hazır hale gelen kremayı donmuş karamelin üzerine dökün ve en az 2 saat dinlendirin.
Artık krem karamel hazır! Afiyet olsun!