29 Nisan 2025
İstanbul
Az bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Krem Karamel Lezzetinin Sırrı: Efsane Kıvamı ve Büyüleyici Görüntüsü ile Damakları Şenlendiriyor!

Krem Karamel Lezzetinin Sırrı: Efsane Kıvamı ve Büyüleyici Görüntüsü ile Damakları Şenlendiriyor!

Fransız mutfağının incelikli lezzetlerinden biri olan Krem Karamel, ev yapımı tatlılar arasında ayrıcalıklı bir yere sahip. İnce karamel tabakası ile süslenen bu sütlü tatlı, gözlere ve damaklara hitap ediyor. Evde yapımının zorluğuyla ilgili yanılgıları yıkan bir tatlı olan Krem Karamel, aslında oldukça kolay bir şekilde hazırlanabiliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Krem Karamel Tarifi

Fransız mutfağının vazgeçilmez lezzeti krem karamel, tatlı severler için harika bir seçenek olmaya devam ediyor. Hem sunumuyla hem de lezzetiyle sofraları süsleyen bu tarif, evde kolayca hazırlanabilir.

Malzemeler

- 1 litre süt - 1 su bardağı un - 3/4 su bardağı toz şeker - 1 adet yumurta - 1 paket vanilya Karamel için: - 1 su bardağı toz şeker

Yapılışı

Öncelikle karamel hazırlığına başlıyoruz. Bir tavada toz şekeri kısık ateşte eritmeye başlayın. Şeker erimeye başladığında tavayı sallayarak topaklanmasını engelleyin. Kaşık kullanmaktan kaçının, aksi halde karamel topaklanabilir.

Eritilmiş karameli ıslattığınız kaselere dökün. Her kaseye eşit miktarda karamel paylaştırın.

Şimdi sıra kremayı hazırlamaya geldi. Bir tencereye vanilya hariç tüm malzemeleri alıp çırpın. Ardından ocağa alıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.

Kıvam alan karışıma vanilyayı ekleyip karıştırın. Sonrasında hazır hale gelen kremayı donmuş karamelin üzerine dökün ve en az 2 saat dinlendirin.

Artık krem karamel hazır! Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *