Kısır köfte, hem lezzetli hem de pratik bir yemek alternatifi arayanların favorisi olmaya aday!
Klasik köfte tariflerinden sıkıldıysanız, bu tarif tam size göre.
Yumuşacık içi ve altın renginde çıtır çıtır dışı ile Kısır Köfte, her lokmada farklı bir keyif sunuyor.
Farklı malzemelerle zenginleştirilen bu tarif, sofralarınızı renklendirirken aynı zamanda kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet sunuyor.
KIZARMIŞ KISIR KÖFTE TARİFİMalzemeler:1 su bardağı ince bulgur1 su bardağı sıcak su1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı kekik1/2 çay bardağı zeytinyağı1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir1/2 su bardağı ince doğranmış taze soğan1 su bardağı galeta unu (bulgur karışımını toparlamak için)Sıvı yağ (kızartma için)Yapılışı:Bulguru geniş bir kaba alıp üzerine sıcak suyu dökün. Üzerini kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin (yaklaşık 10 dakika).Şişen bulgura salça, tuz, pul biber, kimyon, kekik ve zeytinyağını ekleyin.
Tüm malzemeyi iyice karıştırın.
Ardından rendelenmiş beyaz peynir ve doğranmış taze soğanı da ekleyip karıştırın.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuçlarınızla yuvarlayın ve her birini hafifçe yassılaştırarak şekil verin.
Hazırladığınız köfteleri galeta ununa bulayın.
Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve köfteleri altın rengini alana kadar kızartın.
Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
Servis:Kısır köfteleriniz servise hazır!
Yanında yoğurt ya da bir dilim limon ile servis edebilirsiniz. İster ana yemek olarak, ister aperatif olarak sunabileceğiniz bu lezzet, sofralarınıza renk katacak!