29 Nisan 2025
İstanbul
Az bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Her gelen tarifi soracak! Kısırlar 5 çaylarına değil akşam yemeklerine geliyor! İşte kızarmış kısır köfte tarifi…

Her gelen tarifi soracak! Kısırlar 5 çaylarına değil akşam yemeklerine geliyor! İşte kızarmış kısır köfte tarifi…

Farklı tatlar arayanlar için, yumuşacık içi ve çıtır dışıyla zengin bir lezzet: Kızarmış Kısır Köfte! Hem doyurucu hem de pratik bir öğün arayanlar için mükemmel bir seçenek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Kısır köfte, hem lezzetli hem de pratik bir yemek alternatifi arayanların favorisi olmaya aday!

Klasik köfte tariflerinden sıkıldıysanız, bu tarif tam size göre.

Yumuşacık içi ve altın renginde çıtır çıtır dışı ile Kısır Köfte, her lokmada farklı bir keyif sunuyor.

Farklı malzemelerle zenginleştirilen bu tarif, sofralarınızı renklendirirken aynı zamanda kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet sunuyor.

KIZARMIŞ KISIR KÖFTE TARİFİMalzemeler:1 su bardağı ince bulgur1 su bardağı sıcak su1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı kekik1/2 çay bardağı zeytinyağı1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir1/2 su bardağı ince doğranmış taze soğan1 su bardağı galeta unu (bulgur karışımını toparlamak için)Sıvı yağ (kızartma için)Yapılışı:Bulguru geniş bir kaba alıp üzerine sıcak suyu dökün. Üzerini kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin (yaklaşık 10 dakika).Şişen bulgura salça, tuz, pul biber, kimyon, kekik ve zeytinyağını ekleyin.

Tüm malzemeyi iyice karıştırın.

Ardından rendelenmiş beyaz peynir ve doğranmış taze soğanı da ekleyip karıştırın.

Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuçlarınızla yuvarlayın ve her birini hafifçe yassılaştırarak şekil verin.

Hazırladığınız köfteleri galeta ununa bulayın.

Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve köfteleri altın rengini alana kadar kızartın.

Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.

Servis:Kısır köfteleriniz servise hazır!

Yanında yoğurt ya da bir dilim limon ile servis edebilirsiniz. İster ana yemek olarak, ister aperatif olarak sunabileceğiniz bu lezzet, sofralarınıza renk katacak!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *