29 Nisan 2025
İstanbul
Az bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Sadece 10 Dakikada Hazırlanan, Ağızda Eriten Taze Dereotlu Poğaça Tarifi! Lezzetiyle Komşularınızı Şaşırtacak Harika Bir Tarif!

Sadece 10 Dakikada Hazırlanan, Ağızda Eriten Taze Dereotlu Poğaça Tarifi! Lezzetiyle Komşularınızı Şaşırtacak Harika Bir Tarif!

Taze dereotunun ferah kokusu, yumuşacık hamurun içinde harika bir denge oluşturuyor. Çay saatlerinin en sevilen lezzeti olan dereotlu poğaça tarifi, kolay yapımı ve eşsiz tadıyla sofralarınızı süslemeye hazır! Her lokması ağızda dağılan bu poğaçalar, misafirlerinizin de favorisi olacak. Kesinlikle denemelisiniz!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Dereotlu Poğaça Tarifi

Ev yapımı lezzetlerin tadı gerçekten eşsizdir. Özellikle taze dereotu kokusu, insanı mutlu eden bir aromadır.

Malzemeler

Hamuru için: 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz Yarım demet ince kıyılmış dereotu 1 adet yumurta Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)

Üzeri için: 1 yumurta sarısı

Yapılışı

Büyük bir kapta sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı bir araya getirip yoğurun.

Unu azar azar ekleyerek hamurun kıvamını kontrol edin.

Hamuru iyice yoğurduktan sonra küçük parçalara ayırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *