Dereotlu Poğaça Tarifi
Ev yapımı lezzetlerin tadı gerçekten eşsizdir. Özellikle taze dereotu kokusu, insanı mutlu eden bir aromadır.
Malzemeler
Hamuru için: 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz Yarım demet ince kıyılmış dereotu 1 adet yumurta Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
Üzeri için: 1 yumurta sarısı
Yapılışı
Büyük bir kapta sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı bir araya getirip yoğurun.
Unu azar azar ekleyerek hamurun kıvamını kontrol edin.
Hamuru iyice yoğurduktan sonra küçük parçalara ayırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirin.