29 Nisan 2025
İstanbul
Az bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Kış aylarında bolca bulunuyor, herkes farklı yapıyor! En lezzetlisi zeytinyağıyla yapılıyor

Kış aylarında bolca bulunuyor, herkes farklı yapıyor! En lezzetlisi zeytinyağıyla yapılıyor

Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan pırasa, zeytinyağı ile buluştuğunda hem hafif hem de besleyici bir lezzete dönüşüyor. Özellikle sebze severlerin sofralarında sıkça yer verdiği bu tarif, pratikliğiyle de dikkat çekiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Zeytinyağlı Pırasa: Kışın Bağışıklığı Destekleyen Lezzetli Sebze Yemeği

Türk mutfağının en sağlıklı ve lezzetli yemeklerinden biri olan zeytinyağlı pırasa, bol limonlu tadı ve içerisindeki sebzelerle besleyici bir öğün sunuyor.

MALZEMELER:

5-6 adet pırasa

2 adet havuç

1 adet orta boy soğan

Yarım çay bardağı pirinç

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

Yarım limonun suyu

1,5 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI:

Sebzeleri hazırlayın: Pırasaları temizleyin, yıkayın ve verev şekilde doğrayın. Havuçları halka şeklinde kesin. Soğanı yemeklik doğrayın.

Soteleyin:

Bir tencereye zeytinyağını alın. Doğranmış soğanları ekleyip hafifçe kavurun. Ardından havuçları ilave edip birkaç dakika daha soteleyin.

Pırasaları Ekleyin:

Tencereye pırasaları alın. Üzerine yıkanmış pirinçleri serpin.

Tatlandırın:

Tuz, şeker ve limon suyunu ekleyin. Üzerine sıcak suyu gezdirin.

Pişirin:

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 30 dakika).

Dinlendirin ve Servis Edin:

Yemeği ocağı kapatıp dinlenmeye bırakın. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *