29 Nisan 2025
İstanbul
Az bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Sağlık Ayçiçek, tereyağı veya zeytinyağı değil: Uzmanlara göre en sağlıklı yağ buymuş

Ayçiçek, tereyağı veya zeytinyağı değil: Uzmanlara göre en sağlıklı yağ buymuş

Her sofrada baş tacı edilen zeytinyağı, ayçiçek yağı ve tereyağına yeni bir rakip çıktı. Uzmanlar, düşük doymuş yağ oranı ve zengin Omega-3 zengini olan en sağlıklı yağı açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Günlük hayatta sofralarımızdan eksik etmediğimiz ayçiçek yağı, tereyağı ve zeytinyağı, yıllardır sağlıklı beslenmenin temel taşları arasında gösteriliyordu. Ancak son yapılan araştırmalar bu alışılagelmiş sıralamayı değiştirdi. Uzmanlara göre, en sağlıklı yağ artık kanola yağı.

Kanola yağı, düşük doymuş yağ oranı ve yüksek Omega-3 içeriği sayesinde kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli koruyucu etkiler sağlıyor. Ayrıca içerdiği E vitamini ve antioksidanlar sayesinde vücudu serbest radikallere karşı destekliyor.

HER YEMEKTE RAHATLIKLA KULLANILABİLİYOR 
Uzmanlar, kanola yağının dengeli yağ asidi profiliyle, özellikle kolesterol dengesinin korunmasına yardımcı olduğunu belirtiyor. Yapılan bazı bilimsel çalışmalarda da düzenli kanola yağı tüketiminin kötü kolesterolü (LDL) düşürdüğü ve iyi kolesterolü (HDL) artırdığı ortaya kondu.

Yüksek ısıya dayanıklı yapısı sayesinde kanola yağı, hem kızartmalarda hem de fırın yemeklerinde rahatlıkla kullanılabiliyor. Nötr tadı ise, salatalarda ve soğuk yemeklerde aroma bozmadan sağlıklı bir alternatif sunuyor.

Beslenme uzmanları, kanola yağı tercih edilirken organik ve GDO'suz üretim sertifikasına sahip ürünlerin seçilmesinin önemine de dikkat çekiyor. Böylece hem sağlık etkilerinden maksimum düzeyde yararlanmak hem de doğal beslenme standartlarını korumak mümkün oluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *