İstanbul
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Muzlu ve Avokadolu Ekmek: Sağlıklı ve Lezzetli Bir Tarif!

Muzlu ve Avokadolu Ekmek: Sağlıklı ve Lezzetli Bir Tarif!

Bu ekmek çok lezzetli ve şaşırtıcı! Avokado ve muzun kombinasyonu, bu tarifi tüm zamanların en sevilen muz ekmeği haline getiriyor. Avokado ve muzun birleşimi, bu ekmeğe aynı zamanda çok tatlı olmayan hafif nemli ve yumuşak bir doku veriyor. Çıtır taze fındıklarla mükemmel uyumu yakalıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Yumurtasız Avokadolu Muzlu Ekmek Tarifi

Vegan veya yumurtaya alerjisi olanlar için ideal bir seçenek olan bu ekmek tarifinde yumurta kullanılmıyor. Avokado ve muz, ekmekte bağlayıcı bir rol oynuyor ve ekmek daha yoğun bir doku kazanıyor.

Yerli Üretim Muzlarla Sağlıklı Bir Tarif

Ülkemizde kolaylıkla bulabileceğimiz yerli ve kaliteli muzlarla yapılan bu ekmek, avokado ve muzun sağlıklı kombinasyonunu sunuyor. Tarif için bir demet muz ve birkaç adet avokado almanız yeterli olacaktır.

Gluten ve Şeker İçermeyen Bir Lezzet

Avokadolu muzlu ekmek tarifi, gluten, tahıl, süt ve rafine şeker içermeyen bir alternatif sunuyor. Ayrıca, normal ekmeklere göre daha az karbonhidrat içerdiği için daha hafif bir seçenektir.

Hazırlanışı

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın ve orta boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Büyük bir kapta badem unu, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta avokado, muz, zeytinyağı, vanilya, bal ve yumurtayı pürüzsüz olana kadar karıştırın. Bu karışımı kuru malzemelerle birleştirip fındık parçalarını ekleyin. Hazırladığınız hamuru fırın tepsisine yayın ve 40-50 dakika pişirin. Ekmek piştikten sonra buzdolabında saklayabilir veya dilimleyip dondurabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *