Yumurtasız Avokadolu Muzlu Ekmek Tarifi
Vegan veya yumurtaya alerjisi olanlar için ideal bir seçenek olan bu ekmek tarifinde yumurta kullanılmıyor. Avokado ve muz, ekmekte bağlayıcı bir rol oynuyor ve ekmek daha yoğun bir doku kazanıyor.
Yerli Üretim Muzlarla Sağlıklı Bir Tarif
Ülkemizde kolaylıkla bulabileceğimiz yerli ve kaliteli muzlarla yapılan bu ekmek, avokado ve muzun sağlıklı kombinasyonunu sunuyor. Tarif için bir demet muz ve birkaç adet avokado almanız yeterli olacaktır.
Gluten ve Şeker İçermeyen Bir Lezzet
Avokadolu muzlu ekmek tarifi, gluten, tahıl, süt ve rafine şeker içermeyen bir alternatif sunuyor. Ayrıca, normal ekmeklere göre daha az karbonhidrat içerdiği için daha hafif bir seçenektir.
Hazırlanışı
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın ve orta boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Büyük bir kapta badem unu, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta avokado, muz, zeytinyağı, vanilya, bal ve yumurtayı pürüzsüz olana kadar karıştırın. Bu karışımı kuru malzemelerle birleştirip fındık parçalarını ekleyin. Hazırladığınız hamuru fırın tepsisine yayın ve 40-50 dakika pişirin. Ekmek piştikten sonra buzdolabında saklayabilir veya dilimleyip dondurabilirsiniz.