İstanbul
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Avokado tüketmenin yaratıcı 21 farklı yolu!

Avokado tüketmenin yaratıcı 21 farklı yolu!

Yemeklerinizi besin açısından zenginleştirmenin en güzel yolu bir parça avokado eklemek olabilir. Sadece çeyrek (30 gram) avokado iyi bir lif, yağ ve protein sağlar. Çünkü avokado kalp sağlığına, kilo kontrolüne ve sağlıklı yaşlanmaya yardımcı olabilir.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Avokado Yemenin 21 Farklı Yolu

Sizler için avokado yemenin 21 ilginç yöntemini derledik:

1. Terbiyeleme

Avokadonun tadını çıkarmanın en basit yolu bir tutam tuz ve karabiber serpmektir. Biber, balzamik sirke veya limon suyu, zeytinyağı eklemek gibi başka tatları da deneyebilirsiniz.

2. İçini Doldurma

Daha besleyici bir kahvaltı arıyorsanız avokadoyu bir de şöyle deneyin. Avokadonun üzerine yumurta kırıp 15-20 dakika 220 derecede fırınlayın.

3. Yumurtanın İçine

Tavada yumurta pişirirken içine doğranmış avokado ekleyin. Bunu yumurta biraz piştikten sonra yapın ki avokado yanmasın. Tabağı biraz peynir, tuz ve karabiber ekleyerek bitirin.

4. Kızarmış Ekmek Üzerine

Tereyağı ve kızarmış ekmeği avokado ile değiştirmek mümkündür. Kızartılmış avokadoyu tost ve sandviç üzerine yayarak kullanmak yemeğinize ekstra vitamin ve mineral ekler.

5. Guakamole

Guacamole en ünlü Meksika yemekleri arasındadır. Sadece avokado, bitki ve baharatları kullanarak yapabilir veya mısır, ananas, brokoli ve kinoa gibi diğer harika malzemelerle birleştirebilirsiniz.

6. Mayonez Yerine

Avokadoyu mayonez yerine bağlayıcı madde gibi kullanmak sağlıklı bir alternatiftir. Ton balığı, tavuk ve yumurta salatası için avokadoyu kullanabilirsiniz.

7. Salatalarda

Araştırmalar, avokadodaki yağ ve liflerden gelen ekstra kalorilerin daha uzun süre tok kalmanıza ve böylece sonraki öğünlerde kalori alımını azaltmaya yardımcı olabileceğini söylüyor. Salatalar kalori bakımından hafif olduğundan avokado eklenmesi daha doyurucu hale getirebilir.

8. Çorbalarda

Avokadonun tadını çıkarmanın diğer yolu çorbalardır. Bu yeşil meyvenin direk kendi çorbasını yapabilir veya dilimlerini diğer çorbalara ekleyebilirsiniz.

9. Ekşi Krema Yerine

Fırında patates püresi, üzerine avokado dilimleri ve en üste rendelenmiş peynir koyabilirsiniz. Başka bir seçenek de harmanlayarak süt içermeyen ekşi krema yerine koymaktır.

10. Suşi Rulolarında

Suşi japon mutfağının temel yemeğidir. Genellikle pirinç, deniz yosunu, balık veya kabuklu deniz hayvanları kullanılarak yapılır. Bununla birlikte avokado suşi rulolarının üzerine yaygın olarak kullanılmaktadır.

11. Izgara

Avokadolar ızgarada da pişirilebilir. Bu özellikle mangalda yapılan etler için harika bir garnitür olur. Avokadoyu yarıya kesin çekirdeğini çıkarın. Kesilen yüzünü ızgaraya gelecek şekilde 2-3 dakika pişirin. Üzerine tuz, limon ve tercih ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

12. Turşu

Avokado turşusu lezzetlidir ve herhangi bir yemeğin yanına kullanılabilir. Bunları yapmak için, bir tencereye 1 bardak (240 ml) beyaz sirke, 1 bardak (240 ml) su, 1 çorba kaşığı tuz koyun ve karışımı kaynatın. Sonra karışımı bir kavanoza dökün ve üç doğranmış, olgunlaşmamış avokado ekleyin. Son olarak üzerlerini bir kapakla örtün ve birkaç gün sonar yemeye hazır. Sarımsak, taze otlar, hardal tohumu ve karabiber gibi farklı baharatları deneyin.

13. Kızartma

Avokado kızartması iştahınızı açacak harika bir garnitürdür ve patates kızartması yerine yiyebilirsiniz. Bu kızartmaya ketçap ve hardal soslarıyla renk katabilirsiniz.

14. Serpiştirme

Avokadoyu birçok yemeğin üzerine serpiştirebilirsiniz. Sandviç, burger hatta pizzalar için mükemmeldir.

15. Smoothie Olarak

Avokadoyu lahana gibi sebzelerle veya muz, ananas gibi meyvelerle birleştirebilirsiniz. Daha fazla protein içermesini isterseniz yoğurt veya süt ekleyin. Konu smoothie olunca seçenek sınırsızdır.

16. Dondurma

Avokado dondurması normal dondurmadan daha besleyici bir seçenek olabilir. Avokado, limon suyu, badem, süt/ hindistan cevizi sütü ve bal birleştirilerek yapılabilir. Sıcak günlerde size serinletmek için lezzetli bir yoldur.

17. Garnitür

Hazır alınan garnitürler bir ton şeker ve sağlıksız bitkisel yağlar içerebilir. Aşağıdaki bileşenleri bir araya getirin ve tutarlılığı ayarlamak için gereğince su ekleyin:

Yarım avokado
120 ml su
¾ su bardağı doğranmış kişniş
1 adet lime suyu
1 diş sarımsak
60 gram yoğurt (2 kaşık)
Yarım çay kaşığı tuz
Çeyrek çay kaşığı karabiber

18. Tatlılarda

2 yemek kaşığı (30 gram) avokado, aynı miktar tereyağı için 200 kaloriye kıyasla, sadece 48 kaloriye sahiptir. Avokado, yeşil rengi koyu çikolata renginde gizleneceğinden çikolatalı kek, kek, krema ve puding yapmak için kullanılır.

19. Ekmek

Avokado ekmek yapmak için harika bir bileşendir. Ekmekte kullandığınız yağı avokado ile değiştirin ve en sevdiğiniz avokadolu ekmek tarifinizi hazırlayın.

20. Humus

Humus, genellikle nohut, zeytinyağı ve tahin ile yapılan besin bakımından zengin bir yemektir. Nohut mükemmel bir protein ve lif kaynağıdır. Tahin ve zeytinyağı, tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlar sağlar. Bu karışıma avokado ilave etmek, yemeğin lifini ve sağlıklı yağ içeriğini artırabilir. Ayrıca avokado humusun kıvamına da katkıda bulunur.

21. Makarna

Makarnalarda sos yapmak için kullanılabilir. İyi giden sebzeler arasında domates ve mısır bulunur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *