Muş'un En Lezzetli Yemeği Olarak Bilinen Muş Köftesi Tarifi Ortaya Çıktı!

Türk mutfağının zengin ve çeşitli yemekleriyle ünlü olduğu bilinmektedir. Ancak, bazı geleneksel tarifler zamanla unutulmuş ve az bilinir hale gelmiştir. Günümüzde özellikle Anadolu'nun kırsal köylerinde yapılan ve nadiren duyduğumuz "Muş Köftesi"nin tarifini keşfetmek oldukça ilginç olabilir. Bu lezzetli yemeği hazırlayarak, geçmişin lezzetlerine kısa bir yolculuk yapabilirsiniz.

Muş Köftesi: Geleneksel Bir Lezzet

Muş'un geleneksel mutfağında önemli bir yere sahip olan Muş Köftesi, etin ve bulgurların eşsiz uyumuyla yapılan bir yemektir. Yapımı zahmetli olsa da, ortaya çıkan lezzet kesinlikle buna değiyor. Genellikle özel günlerde veya aile buluşmalarında tercih edilen bu köfte, Türk mutfağının az bilinen hazinelerindendir.

Muş Köftesi Tarifi

Malzemeler:

500 gram dana kıyması

1 su bardağı ince bulgur

1 adet soğan (rendelenmiş)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1/2 çay bardağı zeytinyağı (veya tereyağı)

1/2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı kimyon

Yarım demet taze nane (isteğe bağlı)

2 yemek kaşığı un (iç harç için)

Yapılışı:

Bulguru geniş bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin ve yaklaşık 10 dakika kadar bekleyin. Bulgur şiştikten sonra, içine tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin.

Kıyma, rendelenmiş soğan, pul biber, tuz ve karabiberi bir kaba alıp karıştırın. Şişen bulguru da ekleyip, güzelce yoğurun.

Yoğurduğunuz harcı ceviz büyüklüğünde parçalar halinde koparıp, avuç içinde yuvarlayın ve şekil verin. Şekil verdiğiniz köfteleri, una bulayarak kızgın yağda kızartın.

Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

İLGİLİ HABERLER