Pratik ve Enfes Tavada Islak Kek Tarifi
Yoğun kıvamı ve çikolata sosu ile damağınızda muazzam bir tat bırakacak bu tarif, tatlı krizlerinin çözümü olacaktır.
Malzemeler
Kek İçin: 2 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1/2 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 3 yemek kaşığı kakao Islak Kek Sosu İçin: 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı kakao 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
İlk olarak, bir kaba yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri ekleyin.
Mikserle, şeker iyice eriyene kadar çırpın.
Ardından, sütü ve sıvı yağı ekleyin, karıştırmaya devam edin.
Un, kabartma tozu, vanilin ve kakao gibi kuru malzemeleri de karışıma ekleyin.
Tüm malzemeler tamamen karışana kadar karıştırın.
Yapışmaz bir tavayı ocağa koyun ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın.
Hazırladığınız kek karışımını tavaya dökün ve tavanın kapağını kapatın.
Kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
Kekin pişip pişmediğini, bir kürdanla kontrol edebilirsiniz.
Kürdan temiz çıkarsa, kekiniz hazır demektir.
Sosu hazırlamak için, bir tencerede süt, su, toz şeker ve kakao karıştırın.
Orta ateşte kaynamaya bırakın.
Karışım kaynamaya başladıktan sonra, sıvı yağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Sos koyulaşınca ocaktan alın.
Kek piştikten sonra, dikkatlice tavadan çıkarın ve bir servis tabağına alın.
Hazırladığınız sıcak ıslak kek sosunu kekin üzerine dökün.
Sosun kekin içine iyice nüfuz etmesi için biraz dinlenmesine izin verin.
Islak kekiniz artık servise hazır!
Dilediğiniz gibi çikolata parçacıkları, ceviz, fındık veya meyve ile süsleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun!