Onwin Giriş
İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Erzurum mutfağından iftar sofralarına çok yakışacak enfes lezzet: Kadayıf dolması tarifi

Erzurum mutfağından iftar sofralarına çok yakışacak enfes lezzet: Kadayıf dolması tarifi

Kadayıf dolması, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alır ve ağızda dağılacak kadar lezzetlidir. Peki, Erzurum mutfağından iftar sofralarına çok yakışacak bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, tam ölçüsüyle nefis kadayıf dolması tarifi...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Kadayıf Dolması ve Hazırlanışı

Kadayıf dolması, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Şerbetle buluşan kadayıfın içindeki ceviz veya fıstıkla bütünleşerek muhteşem bir lezzet ortaya çıkar. Bu tatlı, özellikle iftar sofralarına ve özel günlerdeki sofralara çok yakışır.

Malzemeler ve Hazırlanışı

500 gram tel kadayıf

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi veya fıstık

100 gram eritilmiş tereyağı

1 su bardağı su (şerbet için)

1,5 su bardağı toz şeker (şerbet için)

Yarım limon suyu (şerbet için)

1 çay bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Şerbetin Hazırlanışı

Şerbet için su ve şekeri tencerede karıştırarak kaynatın.

Karışım kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın.

Koyulaşan şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Kadayıf Dolması Yapılışı

Kadayıf tel tel olacak şekilde geniş bir tabağa alın.

Tereyağını kadayıfın üzerine gezdirip iyice karıştırın.

Bir kısmını tezgaha serip içine ceviz veya fıstık koyun, sıkıca sarın.

Aynı şekilde diğer kadayıfları da doldurun.

Sıvı yağ ile tavada kadayıfları kızartın.

Kızaran kadayıfları şerbetle buluşturup servis yapın.

Dilerseniz dondurma veya kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Sonuç

Kadayıf dolmalarınız şerbeti çektikten sonra servise hazır olacak. Bu nefis tatlıyı sevdiklerinizle paylaşarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *