Gelinim Mutfakta Kıymadan Bursa Kebabı Tarifi İzleyiciler Tarafından Merak Ediliyor
Gelinim Mutfakta 12 Mart 2025 Çarşamba günü ekranlara gelen Kıymadan Bursa Kebabı tarifi izleyenler tarafından araştırılmaya başlandı. Yapım aşamasını ve lezzetini merak eden vatandaşlar kolları sıvayarak Gelinim Mutfakta Kıymadan Bursa Kebabı yemeği tarifiyle ilgili bilgiler toplamaya başladı. Kocaeli Gündem Editörleri olarak sizler için Gelinim Mutfakta Kıymadan Bursa Kebabı tarifini derledik.
Kıymadan Bursa Kebabı Tarifi
Malzemeler (4-6 kişilik)
500 gram dana kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı galeta unu veya bayat ekmek içi
1 yemek kaşığı su
Pideler İçin
3 adet tırnak pide veya normal pide
2 yemek kaşığı tereyağı
Domates Sosu İçin
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet rendelenmiş domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay bardağı sıcak su
Servis İçin
2 yemek kaşığı tereyağı
Yoğurt (yanında servis için)
Izgara biber ve domates
Nasıl Yapılır?
1. Köfteleri Hazırlama
Kıymayı bir kaba alın, rendelenmiş soğan, galeta unu, su, baharatları ekleyerek yoğurun. Harcı 15-20 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun köfteler yapın. Az yağlı tavada veya ızgarada kızartın.
2. Domates Sosunu Hazırlama
Tereyağını ve sıvı yağı tavada eritin. Salçayı ekleyip kavurun, ardından rendelenmiş domatesi ekleyin. Tuz, şeker ve sıcak su ekleyerek sosu 5-10 dakika kaynatın.
3. Pideleri Hazırlama
Pideleri küp küp doğrayın. Tavada tereyağı ile hafifçe kızartın. Servis tabağına pideleri yayın.
4. Servis Aşaması
Kızarmış pidelerin üzerine sıcak domates sosunu dökün. Üzerine kızarmış köfteleri yerleştirin. Son olarak eritilmiş tereyağını gezdirin. Yanında yoğurt, ızgara biber ve domates ile servis edin.