Onwin Giriş
İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Beluga mercimek nedir? Beluga mercimek tarifi!

Beluga mercimek nedir? Beluga mercimek tarifi!

TV8 ekranında yayınlanan MasterChef yarışması heyecanla devam ediyor. Bu akşam yayınlanan eleme gecesi bölümünde beluga mercimek yemeği yapıldı. İzleyiciler, beluga mercimeği araştırmaya başladı. Peki, Beluga mercimek nedir?

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

TV8'in en çok izlenen yarışma programlarından biri olan MasterChef Türkiye, her sezon olduğu gibi bu sezon da izleyicileri ekran başına kilitlemeye devam ediyor.

Bu akşam ekranlara gelen bölümünde Eleme Gecesi gerçekleşecek.

Eleme gecesi bölümünde beluga mercimek yemeği yapıldı. İzleyiciler, beluga mercimeği araştırmaya başladı.

Peki, Beluga mercimek nedir?

Beluga mercimek tarifi!

Beluga mercimek çorbası nasıl yapılır?

Detaylar haberimizde...

BELUGA MERCİMEK YEMEĞİ NEDİR?

Mercimek, baklagiller familyasında yer alan Lens cinsine dahil 4 türden biridir.

Lens cinsi içinde bulunan tüm türler, mercek şekilleri ve yenilebilir tohumları sebebiyle topluca "mercimekler" olarak anılsa da Lens culinaris "mercimek" denildiğinde en çok akla gelen ve en sık tüketilen mercimek türüdür.

BELUGA MERCİMEK YEMEĞİ NASIL YAPILIR?

Yeşil mercimek tencereye koyulur. 4 su bardağı su ile 20 dakika haşlanır.

Haşlandıktan sonra suyu süzülür ve azıcık yıkanır.

Soğan ve sarımsak yağda kavrulur ve üzerine salçası ilave edilir ve az daha kavrulur.

Sonrasında tencereye alınan yeşil mercimeklerin üzerine kavrulan soğan ve salça ilave edilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *