
Tereyağı: Eğer tereyağını evlerde hazırlıyor ve kış için bekletiyorsanız o halde tereyağından yardım alabilirsiniz. Hazırladığınız salçanın üst kısmına eritilmiş tereyağından ince bir tabaka olacak şekilde dökebilirsiniz. Yağ burada donarak salçanın hava ile temasını tamamen kesecektir.

Streç film: Salçanın kapağı yoksa bu durumda streç filmden yardım alarak hava ile temasını kesmeyi sağlayabilirsiniz. Streç film kullanmak salçanın hava almamasını sağlayarak daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur.

Zeytinyağı: Zeytinyağı kullanmak salçanın hızlı şekilde bozulmasını engeller. Paketi açılan salçanın üst kısmına iki parmak kadar zeytinyağı dökmeniz yeterli olacaktır. Bu salçanın hava ile temasını keser ve bozulmasını engeller. Basit ama etkili bir yöntemdir.

Tuz: Salçanın bozulmasını önlemek için tuz kullanabilirsiniz. Bu yöntem dışarıdan hazır alınan salçaları korumak için kullanılabilir. Tuz ile salçayı taze tutmak için salçayı açtıktan sonra paketin içerisine 1 tatlı kaşığı tuz koyun ve iyice karıştırın. Hazır alınan salçanın içerisindeki tuz evlerde hazırlanandan daha az olduğu için bu yöntem etkili olacaktır.

Yemeklerde sıklıkla kullandığımız ve tariflere kendine has lezzetini katan salçalar bazen evlerde hazırlansa da çoğuz aman dışarıdan hazır şekilde alınır. Salçaların satın alınması ya da evlerde hazırlanması tadını değiştirse de değişmeyen bir durum vardır. Salçalar hava ile temas ettikten sonra hızlı şekilde bozulmaya başlar.
Fakat salçaların hızlı şekilde bozulmasını ve küflenmesini önlemek için bazı doğal yöntemler kullanabilirsiniz. Domates ve biber salçalarında oluşan küflenmelerden korunmak ve salçanın uzun süre taze kalmasını önlemek için pratik bilgiler her zaman bulunuyor. Pratik bilgiler içerisinde yer alan doğal yöntemler salçaları korumanın püf noktası olarak karşımıza çıkıyor. İşte salçanın küflenmesini önleyen doğal yöntemler: