15 Nisan 2025
İstanbul
Parçalı az bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Ekonomi Gözler 17 Nisan'da: TCMB'den "şahin bir sürpriz" gelebilir

Gözler 17 Nisan'da: TCMB'den "şahin bir sürpriz" gelebilir

Morgan Stanley analistlerine göre, 17 Nisan'daki PPK toplantısında Merkez Bankası'ndan faiz artışı ya da faiz koridorunda ilave sıkılaştırma adımı gibi "şahin" bir hamle gelebilir. Ekonomistler, bu toplantının para politikasının yönü açısından kritik sinyaller vereceğini vurguluyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Acil durumlar için hayati önem taşıyan 112 Acil Çağrı Merkezi, gereksiz aramalar nedeniyle işlevini yerine getirmekte zaman zaman zorlanıyor. Bu sorunun önüne geçmek isteyen AKP Meclis’e sunduğu yeni kanun teklifiyle asılsız ihbarlarda bulunan kişilere uygulanacak para cezalarını artırmayı hedefliyor.

Teklife göre, çağrı merkezini amacı dışında arayarak meşgul eden ya da gereksiz yere çağrı bırakan kişilere 1.500 TL idari para cezası uygulanacak. İhbarın ardından ekiplerin sahaya sevk edilmesine neden olunursa, ceza miktarı 15 bin TL’ye kadar yükselecek. Düzenleme, özellikle sistemin verimli işlemesini engelleyen kötü niyetli kişilere karşı caydırıcı olmayı amaçlıyor.

AKP tarafından hazırlanan ve toplamda 32 maddeden oluşan yasa teklifi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Teklifin en dikkat çeken maddeleri arasında, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin gereksiz yere meşgul edilmesini önlemeye yönelik düzenlemeler yer alıyor.

Yetkililer, düzenlemenin ardında yatan gerekçeyi de rakamlarla destekliyor. 2024 yılında yapılan 103 milyon çağrının yüzde 28’inin asılsız olduğu, 2025’in ilk üç ayında ise bu oranın yüzde 30’a çıktığı belirtiliyor. Yeni düzenleme ile bu oranın düşürülmesi, acil durum hizmetlerinin daha etkin hale getirilmesi hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *