İlkbahar aylarının gelmesiyle beraber gardıroplarda da değişimler başladı. Beslenme uzmanı Ro Huntriss da yeme alışkanlıklarına ilişkin uyarılarda bulundu.
Ro, beslenme hedeflerine ulaşmak için mevsim ürünlerinin tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Mevsim değişimlerinin yiyecek tercihlerini etkileyebileceğini aktaran Ro, sıcak aylarda genellikle salatalar, serin yemeklerin tüketilmesi gerektiğini söyledi.
BESİN ALIMINIZI ÇEŞİTLENDİRİN
Uzman isim ,bahar aylarına girilirken besin alımınızı çeşitlendirebilmek içinse taze, mevsimlik ürünleri beslenmenize dahil etmenin önemli olduğunu açıkladı. Diyetisyen Ro Huntriss, diyetinize mevsiminde ürünler eklemenin besin alımınızı çeşitlendirmenize yardımcı olabileceğini söyledi.

İLKBAHARDA YEŞİLLİK TÜKETİN
İlkbaharda yapraklı yeşillikler, kuşkonmaz, çilek, turp gibi taze meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Yemek yapmayı sevenler içinse, muz, havuç, ananas, kara lahana ve mantar gibi besinlerin kullanılmasının sağlık açısından faydalı olabileceğini söyledi. Ro, ayrıca sıvı tüketimi alışkanlığının da değiştirilmesi gerektiğini hatırlattı.
SU TÜKETMEYE DİKKAT EDİN
Sıcaklıkların artması nedeniyle vücut terleme yoluyla daha fazla su kaybı yaşanıyor. Bu da sıvı ihtiyacının artmasına neden oluyor. Ro, daha fazla su içmenin enerji seviyesinin korunmasına yaradığını ve sindirimi desteklediğini söyledi. Ro bu nedenle su alımını buna göre ayarlanması gerektiğini vurguladı.
İLKHABARDA TÜKETİLMEMESİ GEREKEN BESİNLER
Aşırı işlenmiş gıdalar, fazla tuzlu yiyecekler, aşırı kafein, yağlı yemekler ve mevsimi olmayan sebze ve meyveler. Bu besinlerin tüketilmesi enfeksiyon gibi sağlık sorunlarına neden olabilir.