21 Şubat 2025
İstanbul
Hafif kar yağışlı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Patates kızartması yapmanın sırrı 1 ekstra malzemeyle çözüldü!

Patates kızartması yapmanın sırrı 1 ekstra malzemeyle çözüldü!

Patates kızartması, fast food tutkunlarının en sevdiği atıştırmalıklardan biridir. Ancak, evde aynı lezzeti ve çıtırlığı yakalamak bazen zor olabilir. Patatesleri çıtır çıtır ve altın renginde yapmanın sırrı, patatesleri öncelikle iyice kurulamak ve ardından yüksek sıcaklıkta kızartmaktan geçiyor. Bu sayede evde de lezzetli patates kızartmaları yapabilirsiniz.

Patates kızartması, hemen hemen herkesin favori atıştırmalıklarından biri.

Ancak çıtır çıtır bir patates kızartması yapmak, biraz dikkat ve bazı önemli püf noktalarını gerektiriyor.

Bu püf noktalarından biri ise, patateslerin içine sirke eklemektir.

Evet, doğru duydunuz!

Sirke, patateslerin dışının kıtır kıtır, içinin ise yumuşacık olmasını sağlar.

PATATESLERİN İÇİNE 1 KAŞIK SİRKE EKLEMENİZ YETERLİ

Peki, sirkenin bu kadar etkili olmasının sırrı nedir?

Sirke, patateslerin nişastasını dengeleyerek kızartma sırasında daha az yapışkanlık yaratır.

Aynı zamanda, asidik yapısı sayesinde patateslerin dış kısmını daha hızlı pişirir ve çıtırlaşmasına yardımcı olur.

Bu işlem, patateslerin dışının altın rengi almasını sağlarken içinin de daha lezzetli ve pürüzsüz olmasına yol açar.

Sirke ekleme işlemi oldukça basit.

Patatesleri soyduktan sonra ince dilimler halinde doğrayın.

Bir kabın içine su ve birkaç damla sirke ekleyin.

Patatesleri bu sirkeli suya yerleştirip, yaklaşık 30 dakika bekletin.

Bu süre zarfında patateslerin nişastası sudan çıkacak ve bu da kızartmanın daha çıtır olmasını sağlayacaktır.

Ardından patatesleri kurulayarak, sıvı yağa atın ve altın rengini alana kadar kızartın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *