Cezayir’in özgün sokak lezzeti dünya sahnesinde giderek daha fazla dikkat çekiyor. Karantika, sadeliği ve damaklarda bıraktığı etkileyici tatla ünlü gastronomi platformu TasteAtlas tarafından dünyanın en iyi sokak yemekleri arasında gösterildi.
Karantika, Cezayir mutfağını uluslararası arenada zirveye taşıdı.
Dünya mutfağı sıralamalarıyla tanınan TasteAtlas, bu sade ama lezzetli yemeği yakın zamanda dünyanın en iyi sokak yemekleri listesinde birinci sıraya taşıdı.
Nohut unu, yumurta, yağ ve baharatlarla hazırlanan Karantika'nın başarısı yumuşak dokusu ve benzersiz tadı...
Dünya mutfağının referans noktalarından biri olan TasteAtlas, her yıl en iyi sokak lezzetlerini kullanıcı yorumları, uzman değerlendirmeleri ve yemeklerin popülerliğine dayalı olarak sıralıyor. Bu yılki listede Cezayir'in geleneksel sokak yemeği Karantika, sade yapısıyla ve özgün tadıyla ön plana çıkarak zirveye yerleşti.

Artık Meksika'nın taco'su ve Çin'in mantısı gibi dünyaca ünlü lezzetlerle birlikte, global çapta mutlaka denenmesi gereken spesiyalitelerden biri olarak kabul ediliyor.
Dünya sokak lezzetleri sıralamasında Karantika, açık ara birinci olsa da, bu listede Cezayir'e özgü bir başka yemek daha öne çıkıyor; Mahdjouba.
Domates, soğan ve baharatlarla doldurulan bu geleneksel pide, TasteAtlas'ın listesinde 41. sırada yer alarak kendine has tadıyla öne çıkmayı başardı. Karantika kadar üst sıralarda yer almasa da Mahdjouba, Cezayir sokak mutfağının vazgeçilmez bir klasiği olarak hala geniş bir hayran kitlesine hitap ediyor.
Öte yandan 100 yemeğin yer aldığı listede Türkiye'nin en sevilen yemeklerde başı çeken İskender 25, kokareç 65, lahmacun 66, tantuni 76 sıradan kendine yer buldu.