25 Nisan 2025
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Lezzetli ve doyurucu bir tarif: 'Bir tabakta bile doyamayacağınız nefis lezzet!'

Lezzetli ve doyurucu bir tarif: 'Bir tabakta bile doyamayacağınız nefis lezzet!'

Bu tarif, “Bir lokma yetmez” dedirten türden bir lezzeti ifade ediyor. Şerbetin kıvamı ve dokusuyla efsanevi bir tat sunan bu tarif, sütlü tatlılardan hoşlanmayanları bile büyülemeye yetiyor. Bu tarif, tatlı severlerin vazgeçilmezi olmaya aday!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Kalburabastı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kalburabastı, Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlıları arasında kendine sağlam bir yer edinmiştir.

Kalburabastı Tatlısının Özel İçeriği

Adını, hamurun geleneksel olarak kalbur ya da rende üzerine bastırılarak şekillendirilmesinden alan bu lezzetli tatlı, ceviz içiyle zenginleştirilerek hazırlanmaktadır.

Gerekli Malzemeler

Hamur İçin: 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında), 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı)

İç Harcı: 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Şerbet İçin: 2,5 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı su, Birkaç damla limon suyu

Tarif: Kalburabastı Yapımı Adımları

1. Şerbetin Hazırlanması

İlk olarak şeker ve suyu tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra birkaç damla limon suyu ekleyin. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2. Hamurun Yoğrulması

Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı bir kapta karıştırın. Ardından sirke ve kabartma tozunu ekleyip azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

3. Hamurun Şekillendirilmesi

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her bir parçayı rende ya da kalbur üzerine bastırarak açın. İçlerine ceviz yerleştirip rulo şeklinde kapatın.

4. Pişirme ve Şerbetlendirme

Şekillendirdiğiniz tatlıları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün ve tatlıları dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *