Onwin Giriş
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri İftardan sonra hemen hazır! Tam kıvamında magnolia tarifi

İftardan sonra hemen hazır! Tam kıvamında magnolia tarifi

Ramazan'da iftar sonrası çay demlenirken hazırlayabileceğiniz bu pratik magnolia tarifini herkes çok beğenecek. Hafif ve lezzetli oluşuyla dillerden düşmeyen, herkesin bayılarak yediği magnolia tarifini sizler için derledik. İşte detaylar…

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Bir tatlı tutkunuysanız ve iftardan sonra hızlıca hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif arıyorsanız, işte size mükemmel bir öneri. Magnolia tatlısı, yumuşacık muhallebisi ve enfes meyveleriyle herkesi cezbeden lezzetler sunuyor. Hem yapımı kolay hem de herkesin damak zevkine hitap eden bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte magnolia tatlısının detayları...

Magnolia Tatlısı Malzemeleri

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)

1 yumurta sarısı

1 paket vanilin

1 paket krema (200 ml)

1 paket burçak bisküvi veya bebe bisküvisi

2 adet muz

Magnolia Tatlısı Yapılışı

Öncelikle bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarısını ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

Kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alıp vanilini ekleyin ve karıştırarak biraz ılımasını bekleyin.

Muhallebi biraz soğuduktan sonra kremayı ekleyin ve mikserle 2-3 dakika çırpın.

Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin.

Kupların veya kaselerin tabanına bir kat bisküvi serpin.

Ardından muhallebiyi dökün.

Dilimlediğiniz muzları ekleyin ve tekrar bisküvi sererek katları oluşturmaya devam edin.

Tatlıyı en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Servis yaparken üzerine dilimlenmiş muz veya fındık, fıstık gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *