23 Nisan 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Sağlıklı ve Lezzet Dolu: Fırınlanmış Sebzeli Tavuk Kanatları Ailenizin Favorisi Olmaya Aday!

Sağlıklı ve Lezzet Dolu: Fırınlanmış Sebzeli Tavuk Kanatları Ailenizin Favorisi Olmaya Aday!

Düşük kalorili, besleyici ve pratik bir akşam yemeği alternatifi arıyorsanız, fırınlanmış sebzeli tavuk kanatları tam size göre! Hem sağlıklı hem de lezzet dolu bu tarif, ailenizin favorisi olmaya aday.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Lezzetli ve Sağlıklı Bir Tarif: Fırınlanmış Sebzeli Tavuk Kanatları

Son zamanlarda sağlıklı beslenmeye önem veren kişilerin sayısının artmasıyla birlikte, besleyici ve lezzetli tarifler de popülerliğini koruyor.

MALZEMELER

6 adet tavuk kanadı
2 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Tuz ve karabiber
1 limonun suyu

YAPILIŞI

Hazırlık Aşaması: Fırını 200 dereceye ısıtın.

Tavuk kanatlarını yıkayıp, tuz, karabiber, kekik, pul biber ve limon suyu ile harmanlayın. Ardından 10-15 dakika boyunca marine edin.

Sebzeleri hazırlayın: Havuçları ve kabakları yıkayın, soyun ve dilimleyin. Kırmızı biberi de doğrayarak sebzelerle birlikte bir kaba alın.

Sebzeleri zeytinyağı, tuz ve karabiber ile harmanlayın.

Fırınlama: Yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine tavuk kanatlarını ve sebzeleri yerleştirin.

Pişirme Süreci: 200 derece ısınmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Tavuklar altın rengini alana kadar pişirme işlemine devam edin.

Servis: Fırından çıkardıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurtlu bir sos veya taze yeşilliklerle sunum yapabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *