23 Nisan 2025
İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri "Geleneksel Tatlılardan Vazgeçemeyenler için Mükemmel Bir Lezzet: Altın Rengi Kadayıf Tatlısı!"

"Geleneksel Tatlılardan Vazgeçemeyenler için Mükemmel Bir Lezzet: Altın Rengi Kadayıf Tatlısı!"

Kadayıfın altın rengini, ceviz ve şerbetle birleştiren bu tarif, geleneksel tatlılardan vazgeçemeyenler için harika bir seçenek! Hem pratik hem de lezzetli, misafirlerinizi ve ailenizi mest edecek bir tatlı. Bu kadayıf tatlısıyla sofralarınıza unutulmaz bir tat katın.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Çıtır Kadayıfın Yumuşak Dokusuyla Buluşan Nefis Tatlı: Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi

İşte çıtır çıtır kadayıfın yumuşak dokuyla buluştuğu, şerbetiyle damakları şenlendiren nefis bir tatlı tarifi! Bu lezzeti denemek için hemen kolları sıvayın.

Malzemeler

KEKLİ KADAYIF TATLISI TARİFİMALZEMELERKeki için: 4 adet oda sıcaklığında yumurta, 4,5 su bardağı (200 gr) kavrulmuş kadayıf, 1 çay bardağı toz şeker, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz, 2 paket kabartma tozu, 1 su bardağı un. Şerbeti için: 4 su bardağı toz şeker, 4,5 su bardağı su, 1 dilim limon.

Şerbetin Hazırlanışı

Şerbet için şekeri ve suyu bir tencereye alın. Limon dilimini ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin ve şerbeti soğumaya bırakın.

Kek Hazırlığı

Oda sıcaklığındaki yumurtaları derin bir kaba alın ve toz şekerle birlikte çırpın. Karışım açık sarı ve krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpmaya devam edin. Üzerine sıvı yağ, kavrulmuş kadayıf, ceviz, kabartma tozu ve unu ekleyin. Tüm malzemeleri bir spatula yardımıyla nazikçe karıştırın.

Fırında Pişirme

Dikdörtgen bir borcamı yağlayın ve hazırladığınız karışımı eşit şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü güzelce kızarana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) pişirin.

Şerbetleme

Tatlıyı fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin. Ardından, ılık şerbeti eşit şekilde dökün. Şerbetin tatlı tarafından tamamen çekmesi için 3-4 saat dinlendirin.

Servis Önerisi

Dinlenen tatlınızı dilimleyerek servis edin. Üzerini dilerseniz ceviz ya da fıstıkla süsleyebilirsiniz. Çayın ya da kahvenin yanında harika bir eşlikçi olacak bu tatlı, hem göze hem damağa hitap edecek. Afiyet olsun!

Not: Bu lezzetli tarifi denemek için hemen mutfağa girin ve sevdiklerinize unutulmaz bir tatlı deneyimi yaşatın!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *