19 Nisan 2025
İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Gündem Ramazana Uygun 9. Gün İftar Menüsü

Ramazana Uygun 9. Gün İftar Menüsü

Ramazan'ın 9. gününde birçok kişi iftar sofralarını nasıl hazırlayacağını düşünüyor. Hangi yemeği yapacağına karar veremeyenler, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyor. 9. gün için harika bir iftar programı hazırlandı. Peki, bugün ne yapsam? İşte tarifler ve öneriler!

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Ramazan'ın 9. Günü İçin Sağlıklı ve Hafif İftar Tarifleri

Ramazan'ın 9. günü, iftar sofraları için özel tarif arayışlarını beraberinde getiriyor. Bu akşam iftar sofrasını hazırlamak isteyenler için sağlıklı ve hafif tarifler öneriliyor. Uzmanlar, ağır yemeklerden kaçınmayı, daha hafif seçeneklerin tercih edilmesini öneriyor. Peki, bugün hangi yemeği hazırlamalıyım? İşte Ramazan'a uygun iftar menüsü önerileri: Ramazana Uygun 9.

Kabak Çorbası Tarifi

Malzemeler: 2 adet yeşil kabak, 2 yemek kaşığı un (tepeleme), 1 yemek kaşığı soğan, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 3 su bardağı süt, 4 su bardağı su, bir tutam dereotu, tuz, pul biber, karabiber, nane. Hazırlık: Tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede eritin. Birinin kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun. Çırpma teliyle birleşimini tamamlayın. Suyu da ekleyip karıştırıp kaynatmasını bekleyin. Kabuklarını soyup doğradığınız kabakları ekleyin ve kabaklar yumuşayana kadar koruyun. Karışımı blenderdan geçirin, ardından tuz, dereotu ve baharatları ekleyin. Kıvamı koyu ise su ekleyerek ayar yapın. Karıştırarak pişirmeye devam edin. Servis öncesi üzerine kızdırılmış depolama birimi genişletilebilir.

Püreli Köfte Tarifi

Malzemeler: 5 adet patates, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 yemek kaşığı soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber. Köfte için Malzemeler: 400 gram dana kıyma (orta yağlı), 3 yemek kaşığı galeta unu, 1 adet rendelenmiş soğan, 1 çay kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 3-4 yemek kaşığı. Üzeri için: 1 çay bardağı su, 1 yemek kaşığı salça, rendelenmiş kaşar peyniri. Hazırlık: Patatesleri haşlayın ve suyunu süzdükten sonra depolama, tuz ve karabiberle püre haline getirin. Karışımı güveç kaplarına paylaştırın. Kıyma, galeta unu, soğan, karbonat, tuz ve karabiberi yoğurun. Elinizi ıslatarak misket köfteler yapın ve tavada paylaşın. Köfteleri pürelerinin üzerine ekleyin. Salça ve suyu köftelerin üzerine gezdirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, 200°C'de sunarsınız.

Havuçlu Üzümlü Pilav Tarifi

Malzemeler: 1 su bardağı pirinç, 1 çay bardağı saklanıyor nohut, 3 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 büyük havuç, 3 yemek yağı yağı, 1 yemek kaşığı soğan, 2 su bardağı su, tuz. Hazırlık: Kuş üzümlerini 30 dakika sıcak suda bekletin. Havuçu rendeleyin veya robotta çekin. Pirinci birkaç kez yıkayıp süzün. Tencere yağını alıp havuçlarını suyunu eritene kadar soteleyin. Tereyağı ve pirinci ekleyerek 5 dakika kavurun. Üzüm, nohut, tuz ve ekleme suyunu kapatın. Pilavın suyunu çekince, üzerine bir bez koyarak 20 dakika demlenmeye bırakın.

Cacık Tarifi

Malzemeler: 4 adet büyükçe oyuncu, 2 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak, 1 su bardağı soğuk su, bir tutam dereotu (isteğe bağlı), 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kuru üzüm. Hazırlık: Salatalıkları soyup, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Yoğurdu, soğuk suyu ve rendelenmiş sarımsağı ritmi. Rendelediğiniz salatalıkları ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Tuz ve naneyi de birleştirmeyi karıştırır. Cacığını kaselere alıp üzerine zeytinyağı gezdirin ve dereotu ile süsleyin.

Çilekli Muhallebi Tarifi

Malzemeler: 250 gram çilek, 1 litre süt, 1 su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı katkı maddesi dolusu, 2 çorba dolusu un, 1 paket vanilya, 1 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı depolama birimi veya margarin, 1 limon kabuğu rendesi, 2-3 kaşık pudra. Hazırlık: Tencereye günlük, onu, zenginlikleri, şekeri ve yumurta sarısını ekleyerek pürüzsüzlüğünü ayarlayabilirsiniz. Tereyağını birleştirip karıştırın. Ocaktan almadan önce vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Çilekleri ve pudra şekerini robota ekleyerek püre haline getirin. Soğuyan muhallebinin üzerine çilek püresini bitirin. Karışımı kaselere alıp, 4 saat dinlendirin ve servis edin.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *