İstanbul
Hafif yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Gündem Dijital Türk Lirası Projesinde ikinci faz başladı!

Dijital Türk Lirası Projesinde ikinci faz başladı!

Türkiye'nin dijital ekonomiye entegrasyonunu güçlendirecek Dijital Türk Lirası projesinin ikinci faz çalışmaları, ödeme sistemleri, dijital kimlik entegrasyonu ve çevrim dışı ödeme gibi özelliklerle ilerliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Türkiye, dijital ekonomideki yerini güçlendirmek amacıyla başlattığı Dijital Türk Lirası projesinin ikinci faz çalışmalarına hız verdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yürütülen proje, dijital dönüşüm sürecinin önemli bir adımı olarak öne çıkıyor. İlk fazda blokzincir tabanlı perakende dijital para sistemi, TCMB ve diğer bankalarda bulunan sunucu yazılımları ve dijital kimlik destekli "Mobil Cüzdan" uygulamaları başarıyla tamamlandı. İkinci fazda ise çevrim dışı ödeme, programlanabilir ödeme ve donanım cüzdan yeteneklerinin geliştirilmesi planlanıyor.

Ayrıca, Dijital Türk Lirası sisteminin FAST ve e-Türkiye gibi mevcut altyapılarla entegrasyonu sağlanacak.

Bu sayede, dijital Türk lirası, akıllı şehirler, mikro ödemeler ve sınır ötesi ödemeler gibi birçok yenilikçi alanda kullanılabilecek.

Dijital Türk Lirası projesi, Türkiye'nin dijital finansal altyapısını güçlendirerek güvenlik, maliyet etkinlik ve çevik yönetilebilirlik gibi özelliklerini artırmayı hedefliyor.

TCMB, dijital parayı, tüm dijital ticaret akışlarında ve para aktarımında kullanılabilecek bir değişim aracı olarak tasarlıyor.

Dijital Türk Lirası'nın "kripto varlık" olmadığı da vurgulandı.

KOSGEB Dijital Cüzdan Uygulaması başlatılacak Dijital ekonominin gerekliliklerine uyum sağlamak için devlet desteklerinin dijitalleşmesi de önemli bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

KOSGEB, destek süreçlerini elektronik ortama taşıyarak "KOSGEB Dijital" uygulamasını hayata geçiriyor.

Bu uygulama sayesinde destek ödemeleri, projelerde belirlenen başlıklara uygun olarak yapılacak ve izlenebilirlik sağlanacak.

Dijital Türk Lirası’nın ikinci faz çalışmaları sürüyor Dijital Türk Lirası projesinin ikinci faz çalışmaları, dijital para sisteminin iktisadi, hukuki ve güvenlik boyutlarını da kapsamlı bir şekilde ele alıyor.

TCMB, bu yıl süren ikinci fazda, dijital kimlik entegrasyonu, mobil uygulamalar, servis katmanı uygulamaları, çevrim dışı ödemeler, programlanabilir ödemeler gibi pek çok alanda araştırma, geliştirme ve test faaliyetlerine devam ediyor.

Bu yenilikçi adımlar, Türkiye'nin dijital dönüşümünü hızlandıracak ve dijital ekonomideki gücünü artıracak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *