04 Şubat 2025
İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Ekonomi Eslem Uyanık kimdir? Şef Eslem Uyanık nereli, ne iş yapıyordu?

Eslem Uyanık kimdir? Şef Eslem Uyanık nereli, ne iş yapıyordu?

Bolu’da Kartalkaya Kaya Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de hayatını kaybedenler arasında genç aşçı şef Şef Eslem Uyanık’da vardı. Peki, Eslem Uyanık kimdir?

Bolu Kartalkaya'da meydana gelen korkunç otel yangınında 66 kişi hayatını kaybetti ve 51 kişi yaralandı. Faciada yaşamını yitirenler arasında 27 yaşındaki genç aşçı Eslem Uyanık da bulunuyordu. Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde bulunan 12 katlı ahşap otelde çıkan yangında Eslem Uyanık, bu yıl Michelin rehberine girmeyi başaran restoranda çalışmaktaydı. Otel yangınında hayatını kaybedenler arasında genç ve yetenekli bir aşçının da bulunması, acıyı daha da derinleştirmiştir. Kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dileriz. Bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması umuduyla, güvenliğin her zaman ön planda tutulması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak önemlidir.

ESLEM UYANIK KİMDİR?


1997 yılında Kayseri’de dünyaya gelen Eslem Uyanık, aşçılık alanındaki başarılarıyla kariyer yaptı. Rus Dili ve Edebiyatı eğitiminin ardından Mutfak Sanatları Akademisi’nde aşçılık eğitimi gören Uyanık, İstanbul ve Bodrum başta olmak üzere pek çok seçkin restoranda görev aldı.

Uyanık, "dry age" balık konsepti ile kısa bir sürede tüm dünyaya adını duyurmuştu. Chef de Partie (Soğuk İstasyon Şefi) olarak görev yaptığı Amavi Alaçatı, bu yıl Michelin rehberine giren restoranlar arasında yer alırken Uyanık’ta genç yaşına rağmen uluslararası alanda dikkat çekmeyi başarmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *