Gelinim Mutfakta mutfağında bugün hem görseliyle hem lezzetiyle göz dolduran bir tarif yapıldı: Fırında Krepli Tavuk. İncecik kreplerin içine sarılan tavuklu harç, beşamel sos ve kaşarla fırında buluşarak adeta şov yaptı.
Gelinler zamana karşı yarışırken, kayınvalideler ise puanlarını bu lezzete göre verdi.
Gelinim Mutfakta Fırında Krepli Tavuk Gelinim Mutfakta mutfağında bugün hem şık sunumu hem de nefis tadıyla dikkat çeken bir tarif vardı: Fırında Krepli Tavuk!
Yumuşacık kreplerin içine sarılan tavuklu harç, üzeri kaşarla fırında buluşunca ortaya adeta davet sofralarına yakışacak bir ana yemek çıktı. Krep için 2 adet yumurta 1,5 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 tutam tuz 1 yemek kaşığı sıvı yağ İç Harcı İçin 400 gr tavuk göğsü (küçük küpler halinde doğranmış) 1 adet soğan 1 adet kırmızı kapya biber 1 adet yeşil biber 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber, pul biber Beşamel Sos İçin 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1,5 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt Tuz, karabiber Üzeri İçin Rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı Krep hamuru için tüm malzemeleri çırpın ve yapışmaz tavada ince krepler hazırlayıp kenara alın. İç harç için tavukları sıvı yağda soteleyin. Üzerine doğranmış soğan ve biberleri ekleyin.
Baharatlarla lezzetlendirin ve harç tamamen pişince ocaktan alın.
Beşamel sos için tereyağını eritin, unu kavurun ve azar azar sütü ekleyerek karıştırın.
Kıvam alana kadar pişirip tuz ve karabiber ekleyin.
Her krepin içine tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve fırın kabına dizin. Üzerine beşamel sosu dökün, kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sunum Önerisi Yanına yeşil salata ve yoğurtla servis ederek sofranızı tamamlayabilirsiniz.