19 Nisan 2025
İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Gündem Gelinim Mutfakta Fırında Krepli Tavuktarifi: Fırında Krepli Tavuk nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta Fırında Krepli Tavuktarifi: Fırında Krepli Tavuk nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta’da mutfakta lezzet şöleni yaşandı! Günün tarifi Fırında Krepli Tavuk oldu. İncecik pişirilen kreplerin içine sarılan tavuklu harç, üzerine dökülen beşamel sos ve eriyen kaşarla fırında buluşunca ortaya hem göze hem damağa hitap eden bir ana yemek çıktı. Peki, Gelinim Mutfakta Fırında Krepli Tavuktarifi: Fırında Krepli Tavuk nasıl yapılır? İşte tarif ve sunum ile ilgili her şey...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Gelinim Mutfakta mutfağında bugün hem görseliyle hem lezzetiyle göz dolduran bir tarif yapıldı: Fırında Krepli Tavuk. İncecik kreplerin içine sarılan tavuklu harç, beşamel sos ve kaşarla fırında buluşarak adeta şov yaptı.

Gelinler zamana karşı yarışırken, kayınvalideler ise puanlarını bu lezzete göre verdi.

Gelinim Mutfakta Fırında Krepli Tavuk  Gelinim Mutfakta mutfağında bugün hem şık sunumu hem de nefis tadıyla dikkat çeken bir tarif vardı: Fırında Krepli Tavuk!

Yumuşacık kreplerin içine sarılan tavuklu harç, üzeri kaşarla fırında buluşunca ortaya adeta davet sofralarına yakışacak bir ana yemek çıktı.  Krep için 2 adet yumurta 1,5 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 tutam tuz 1 yemek kaşığı sıvı yağ İç Harcı İçin 400 gr tavuk göğsü (küçük küpler halinde doğranmış) 1 adet soğan 1 adet kırmızı kapya biber 1 adet yeşil biber 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber, pul biber Beşamel Sos İçin 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1,5 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt Tuz, karabiber Üzeri İçin Rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı Krep hamuru için tüm malzemeleri çırpın ve yapışmaz tavada ince krepler hazırlayıp kenara alın.  İç harç için tavukları sıvı yağda soteleyin. Üzerine doğranmış soğan ve biberleri ekleyin.

Baharatlarla lezzetlendirin ve harç tamamen pişince ocaktan alın.

Beşamel sos için tereyağını eritin, unu kavurun ve azar azar sütü ekleyerek karıştırın.

Kıvam alana kadar pişirip tuz ve karabiber ekleyin.

Her krepin içine tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın ve fırın kabına dizin. Üzerine beşamel sosu dökün, kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sunum Önerisi Yanına yeşil salata ve yoğurtla servis ederek sofranızı tamamlayabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *