İstanbul
Kapalı
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Ekonomi Bayram Tatilinde Çocuklarla Mutfakta Eğlenceli ve Yaratıcı Bir Tarif: Renkli Vitray Camları Yapımı!

Bayram Tatilinde Çocuklarla Mutfakta Eğlenceli ve Yaratıcı Bir Tarif: Renkli Vitray Camları Yapımı!

Ara tatilde çocuklarla mutfağa girin, cam gibi parlayan vitray kurabiyeler yapın! Hem pratik hem eğlenceli tarif sizlerle. İşte vitray kurabiye tarifi...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Bayram tatilinin ara tatille birleşmesiyle birlikte çocuklar uzun bir dinlenme fırsatı buldu. Bu tatil döneminde çocuklarınızla hem vakit geçirmek hem de mutfakta eğlenmek isterseniz, pratik ve rengarenk bir tarif tam size göre.

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen vitray kurabiye, eğlenceli görünümü ve kolay yapımıyla dikkat çekiyor. Cam görüntüsüne sahip bu kurabiyeler, renkli cam şekerlerle hazırlanıyor ve "cam kurabiye" olarak da anılıyor.

Vitray Kurabiye (Cam Kurabiye) Malzemeleri
Hamuru için:
250 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 çay kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Orta kısmı için:
Renkli cam şeker
Vitray Kurabiye Nasıl Yapılır?
1. Adım:
Tüm hamur malzemelerini yoğurarak yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.

2. Adım:
Cam şekerleri havanda ya da sert bir yüzeyde iri taneli olacak şekilde kırın. Şekerin çok toz haline gelmemesine dikkat edin.

3. Adım:
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve ortası boş kalacak şekilde şekil verin. Bu boşluklara şeker parçaları konulacak.

4. Adım:
Hazırlanan hamurların ortasına kırılmış şekerleri yerleştirin.

5. Adım:
Kurabiyeleri 180 derece önceden ısıtılmış fırında, kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin.

Püf Noktası:
Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra mutlaka tamamen soğumasını bekleyin. Aksi takdirde eriyen şeker tepsiye yapışabilir ve şekli bozulabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *