İftardan sonra hemen hazır! Tam kıvamında magnolia tarifi

Ramazan'da iftar sonrası çay demlenirken hazırlayabileceğiniz bu pratik magnolia tarifini herkes çok beğenecek. Hafif ve lezzetli oluşuyla dillerden düşmeyen, herkesin bayılarak yediği magnolia tarifini sizler için derledik. İşte detaylar…

Bir tatlı tutkunuysanız ve iftardan sonra hızlıca hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif arıyorsanız, işte size mükemmel bir öneri. Magnolia tatlısı, yumuşacık muhallebisi ve enfes meyveleriyle herkesi cezbeden lezzetler sunuyor. Hem yapımı kolay hem de herkesin damak zevkine hitap eden bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte magnolia tatlısının detayları...

Magnolia Tatlısı Malzemeleri

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)

1 yumurta sarısı

1 paket vanilin

1 paket krema (200 ml)

1 paket burçak bisküvi veya bebe bisküvisi

2 adet muz

Magnolia Tatlısı Yapılışı

Öncelikle bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve yumurta sarısını ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

Kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alıp vanilini ekleyin ve karıştırarak biraz ılımasını bekleyin.

Muhallebi biraz soğuduktan sonra kremayı ekleyin ve mikserle 2-3 dakika çırpın.

Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin.

Kupların veya kaselerin tabanına bir kat bisküvi serpin.

Ardından muhallebiyi dökün.

Dilimlediğiniz muzları ekleyin ve tekrar bisküvi sererek katları oluşturmaya devam edin.

Tatlıyı en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Servis yaparken üzerine dilimlenmiş muz veya fındık, fıstık gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İLGİLİ HABERLER