Erzurum mutfağından iftar sofralarına çok yakışacak enfes lezzet: Kadayıf dolması tarifi

Kadayıf dolması, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alır ve ağızda dağılacak kadar lezzetlidir. Peki, Erzurum mutfağından iftar sofralarına çok yakışacak bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, tam ölçüsüyle nefis kadayıf dolması tarifi...

Kadayıf Dolması ve Hazırlanışı

Kadayıf dolması, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Şerbetle buluşan kadayıfın içindeki ceviz veya fıstıkla bütünleşerek muhteşem bir lezzet ortaya çıkar. Bu tatlı, özellikle iftar sofralarına ve özel günlerdeki sofralara çok yakışır.

Malzemeler ve Hazırlanışı

500 gram tel kadayıf

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi veya fıstık

100 gram eritilmiş tereyağı

1 su bardağı su (şerbet için)

1,5 su bardağı toz şeker (şerbet için)

Yarım limon suyu (şerbet için)

1 çay bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Şerbetin Hazırlanışı

Şerbet için su ve şekeri tencerede karıştırarak kaynatın.

Karışım kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın.

Koyulaşan şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Kadayıf Dolması Yapılışı

Kadayıf tel tel olacak şekilde geniş bir tabağa alın.

Tereyağını kadayıfın üzerine gezdirip iyice karıştırın.

Bir kısmını tezgaha serip içine ceviz veya fıstık koyun, sıkıca sarın.

Aynı şekilde diğer kadayıfları da doldurun.

Sıvı yağ ile tavada kadayıfları kızartın.

Kızaran kadayıfları şerbetle buluşturup servis yapın.

Dilerseniz dondurma veya kaymakla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Sonuç

Kadayıf dolmalarınız şerbeti çektikten sonra servise hazır olacak. Bu nefis tatlıyı sevdiklerinizle paylaşarak afiyetle yiyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER