19 Nisan 2025
İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Poğaça harcına ekleyin! Raf ömrü 2 katına çıkacak: Bayatlaması çok gecikecek

Poğaça harcına ekleyin! Raf ömrü 2 katına çıkacak: Bayatlaması çok gecikecek

Poğaçaların kısa sürede bayatlamasından şikayetçi olanlara müjde! Bu malzeme sayesinde raf ömrü uzuyor, tazeliği korunuyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Ev yapımı poğaçalar çoğu zaman aynı gün içinde bayatlamaya başlarken, mutfak uzmanları tarafından önerilen yeni bir yöntem bu soruna çare oluyor.

Yapım aşamasında harca eklenen tek bir malzeme ile poğaçaların raf ömrü neredeyse iki katına çıkıyor. Üstelik kıvamından ve lezzetinden de hiçbir şey kaybetmiyor.

BAYATLAMAYI ÖNLEYEN DOĞAL ÇÖZÜM

Hamur işlerinde en sık karşılaşılan problemlerden biri olan hızlı bayatlama artık tarih olabilir.

Uzmanlara göre yoğurma aşamasında poğaça harcına eklenen yoğurt, hem yumuşaklığı koruyor hem de tazeliği günlerce muhafaza ediyor.

Poğaçanın iç dokusunda nem dengesini sağlayan bu doğal malzeme sayesinde poğaçalar, ilk günkü gibi yumuşak kalıyor.

YOĞURT SADECE KIVAM DEĞİL, ÖMÜR DE KATIYOR

Hamura katılan yoğurt, sadece lezzet ve yumuşaklık kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda poğaçaların kurumasını da geciktiriyor. Özellikle buzdolabı dışında saklanan poğaçalar için bu yöntem büyük kolaylık sağlıyor.

Böylece hem israf azalıyor hem de her öğünde taze hamur işi yemek mümkün hale geliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *