14 Nisan 2025
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Hem hafif hem lezzetli: Çikolatalı unsuz kek tarifi

Hem hafif hem lezzetli: Çikolatalı unsuz kek tarifi

Eğer un kullanmadan nefis bir çikolatalı kek yapmak istiyorsanız, bu tarif tam size göre! Un yerine badem unu veya kakaonun yoğun lezzetiyle hazırlanan bu kek, glutensiz beslenenler için de harika bir alternatif. Üstelik yapımı da oldukça pratik!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Bu tarifsiz kek, çikolatanın yoğun lezzetiyle tatlı krizlerinize sağlıklı bir çözüm sunuyor.

Malzemeler

3 adet yumurta
100 gram bitter çikolata
50 gram tereyağı
1/2 su bardağı bal veya şekersiz tatlandırıcı
1/4 su bardağı kakao
1 çay kaşığı vanilya özü
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz

Yapılışı

Çikolata ve tereyağını eritin: Bitter çikolatayı küçük parçalara ayırın ve tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin.

Yumurtaları çırpın: Bir karıştırma kabında yumurtaları ve balı mikserle iyice çırpın. Karışım kremsi ve hafif köpüklü bir kıvama gelmeli.

Kuru malzemeleri ekleyin: Kakao, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.

Çikolatalı karışımı ekleyin: Eritilmiş çikolata ve tereyağı karışımını azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Kalıba dökün ve pişirin: Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serili bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak içini kontrol edin.

Servis edin: Fırından çıkan keki oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Üzerine kakao veya pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *