İstanbul
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Sağlık Sağlık Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi ile 420 bin sağlık çalışanına istihdam fırsatı!

Sağlık Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi ile 420 bin sağlık çalışanına istihdam fırsatı!

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Sağlık Meslek Mensuplarının Serbest Meslek İcrası Hakkında Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni düzenleme, sağlık hizmetlerinin daha yaygın ve erişilebilir olmasını sağlarken, 420 bin sağlık çalışanına istihdam alanı açıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Sağlık Meslek Mensuplarının Serbest Meslek İcrası Hakkında Yönetmelik Yayımlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan "Sağlık Meslek Mensuplarının Serbest Meslek İcrası Hakkında Yönetmelik" ile sağlık hizmetlerinde önemli bir değişiklik yapıldı. Yönetmelik, 420 bin sağlık çalışanına serbest meslek icra hakkı tanırken, sağlık hizmetlerinin daha yaygın ve erişilebilir olmasını hedefliyor.

Kimler Serbest Çalışma Hakkı Kazandı?

Yeni yönetmelik kapsamında dil ve konuşma terapistleri, diyetisyenler, ebeler, ergoterapistler, fizyoterapistler, hemşireler ve eş değer sağlık memurları, klinik psikologlar, odyologlar ve podologlar, artık Sağlık Bakanlığı'ndan alacakları ruhsat ile serbest meslek icra edebilecekler. Böylece, daha önceki düzenlemelerin kapsamı genişletilmiş oldu.

Sağlık Meslek Hizmet Birimi Nedir?

Yeni düzenlemeye göre, sağlık çalışanları "Sağlık Meslek Hizmet Birimi" adı altında faaliyet gösterebilecekler. En fazla üç sağlık çalışanı bir araya gelerek ortak bir sağlık meslek hizmet birimi açabilecek ve ruhsatlandırma her bir sağlık çalışanı için ayrı ayrı düzenlenecek.

Yetki Dışında Tıbbi Uygulama Yapılabilecek mi?

Yönetmelik, sağlık meslek hizmet birimlerinde yalnızca meslek yetkisi kapsamında hizmet sunulmasını şart koşmaktadır. Hekim tarafından tanı konulmuş hastalara, reçete veya tedavi planı doğrultusunda hizmet sunulacak ve yetki dışında herhangi bir tıbbi müdahale, ilaç satışı, tıbbi malzeme, kozmetik ürün veya gıda takviyesi satışı yasaklanacak.

Sağlık Hizmetleri Nasıl Denetlenecek?

Sağlık Bakanlığı, yeni açılacak sağlık meslek hizmet birimlerinin denetlenebilir ve izlenebilir olacağını duyurdu. Her birim, hastaların haklarını korumak amacıyla “T.C. Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) ALO 184” ibaresini içeren entegre karekod sistemine sahip olacak ve tıbbi uygulamaların mevzuata uygunluğunu denetlemek için uzmanlardan oluşan komisyonlar görev yapacak.

Yönetmeliğin Sağlık Sektörüne Etkisi

Yeni düzenlemeyle sağlık hizmetlerinin genişletilerek hastanelerle sınırlı kalmaktan çıkması hedeflenmektedir. Bu sayede, sağlık hizmetlerine erişim kolaylaşacak, kamu hastanelerindeki yoğunluk azalacak ve destek hizmetleri alanında yeni istihdam olanakları doğacak. Yönetmelik, sağlık çalışanlarının serbest çalışma hakkını güvence altına alırken, sektörün dinamiklerini değiştirecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *