İstanbul
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Emirgan Sütiş'in Kurucusu Mevlüt Kocadağ'ın Kökeni ve Başarı Hikayesi

Emirgan Sütiş'in Kurucusu Mevlüt Kocadağ'ın Kökeni ve Başarı Hikayesi

26.03.2025 18:18

Türkiye menşeli bir restoran zinciri olan Emirgan Sütiş’in Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan'da şubeleri bulunmaktadır. Sütiş’in hikayesi Mevlüt Kocadağ ile başlamaktadır. 1850’li yıllarda Gürcistan topraklarında yer alan Batum şehrinde yapılan pasta ve hamur işleri ile meşhur olan Hacı Mehmet Ağa’nın torunu ve aynı dönemde yaptığı sütlü tatlılarla meşhur olan Sütçü Ahmet’in de damadıdır.

MEVLÜT KOCADAĞ KİMDİR?


Emirgan Sütiş’in sahibi olan Mevlüt Kocadağ, Hacı Mehmet Ağa’nın torunu ve Sütçü Ahmet’in damadıdır. 1982 yılında Taksim, 1986 yılında Emirgan şubesi açılan Sütiş, Kocadağ Ailesi tarafından yönetilmektedir.

Dünden bugüne başarının anahtarı olarak görülen tüm sütlü tatlıların reçetelerini, hala orijinaline sadık kalarak hazırlayan Emirgan Sütiş, 70 yıllık bir deneyimin getirdiği ürün ve hizmet kalitesinin kaynağı ile misafirlerine her daim memnuniyet sunmaktadır.