İstanbul
Orta şiddetli yağmur
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Gündem Mikrodalgada asla pişirmemeniz gerekiyor: Uzmanlar 'korkunç' diyerek açıkladı

Mikrodalgada asla pişirmemeniz gerekiyor: Uzmanlar 'korkunç' diyerek açıkladı

Soğuyan çayı mikrodalgaya koyuyorsanız bu alışkanlığınızdan bir an önce vazgeçin. Uzmanlar bu alışkanlığın 'korkunç' olduğunu söyleyerek uyarılarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Mikrodalga fırında çay ısıtma fikri her ne kadar rahatsız edici bir durum olarak görünse de çoğu kişi bunu yapıyor. Fakat uzmanlar bunun sağlık açısından zararlı olabileceğini söylüyor.

Tartışma konusu yaratan bu alışkanlık için bazı uzmanlar çevreyi korumada yardımcı olduğunu söylese de bazıları ise tadının bozulduğunu ve ısının her yere eşit bir şekilde dağılmadığını ifade ediyor.

UÇAKTA İÇİLEN ÇAY DAHA ZARARLI
University College London Malzeme ve Toplum Profesörü Mark Miodownik, mikrodalgada çay ısıtmak kadar uçakta servis edilen bir fincan çayın daha zararlı olduğunu ifade etti. Bu durumun korkunç ve berbat olduğunu söyleyen Miodownik, çayda bol miktarda bulunan doğal bileşikler olan flavonoidlerin demlendiğinde içeceğe kendine özgü aromasını verdiğini açıkladı.

ÇAYIN AROMASINI YOK EDİYOR


Ayrıca, çayın hemen demlenip içilmesi gerektiğini savunan Miodownik, sonradan içilen çayın aromasının yok olduğunu söyledi. Kahvenin her şeye dayanıklı olduğunu vurgulayan Miodownik, çayın öyle olmadığını da ekledi. Newcastle Üniversitesi'nden Profesör Quan Vuong açıklamada, mikrodalgada iki dakika kalmanın, 20 dakika demlemeye kıyasla aynı miktarda sağlıklı kimyasal açığa çıkardığını söyledi. Profesör Miodownik'e göre ise içebilecek en kötü çay uçakta içiliyor.

ÇAYI 2 DAKİKA DEMLEYİN 
Nedeni ise  düşük hava basıncı ve kuru kabin havası gibi faktörlerin birleşimi, yükseklikte tat ve koku alma hassasiyetinin azalmasına yol açabiliyor. Miodownik, "Uçakta size çay mı, kahve mi istediğiniz sorulduğunda asla çay demeyin" diye uyarıda bulundu.  Profesör Vuong'un da çay demleme için püf noktasını açıkladı: Çayınızı mikrodalgada iki ila üç dakika demlemek..

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *