Ev güvenliği, her geçen yıl daha da önem kazanırken, her yıl yaklaşık 2,5 milyon hırsızlık vakası gerçekleşiyor ve bunlar, milyarlarca dolarlık zarara yol açıyor. Ancak son günlerde hırsızlık oranları önemli ölçüde azalmış olsa da, ev sahipleri için büyük bir tehlike arz etmeye devam ediyor.
Günümüzde gelişmiş güvenlik sistemleri ve kamu bilincinin artması, hırsızlık oranlarını önemli ölçüde düşürüyor ancak hırsızlar hala farklı yöntemlerle evleri hedef alıyorlar. Özellikle, evinizi işaretlemek için kullandıkları bazı semboller dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer alıyor.
BU SEMBOLLERE DİKKAT EDİN
Hırsızlar ev sahiplerinin çoğu zaman gözden kaçırdığı detayları hedef alarak evlerini işaretler. Bu semboller, evdeki güvenlik eksikliklerine dair bilgi vermek ve uygun zaman dilimlerini belirlemek amacıyla kullanılır. Hırsızlar genellikle evlerin çevresinde özellikle ön kapı, verandalar, çitler, çöp kutuları ve sokak tabelaları gibi alanlarda işaretler bırakırlar.
Tebeşirle yüzeylere semboller çizmeyi, çizikler bırakmayı veya küçük etiketler yapıştırmayı tercih edebilirler. Netatmo'ya göre, hırsızlar hedeflerini belirlerken farklı işaretler ve semboller kullanır ve bu semboller, hedeflerinin dikkatlice gözlemlenip analiz edildiğini gösterir.
Bir daire sembolü, o evin güvenlik sisteminin olmadığı ve dolayısıyla daha kolay hedef olacağı anlamına gelir. Bir evin etrafındaki çizikler veya engellenmiş semboller, o evin güvenlik önlemleri veya evcil hayvanların varlığından dolayı genellikle kaçınılması gereken bir yer olduğunu gösterir.
Evdeki merdiven benzeri çizgiler ise, değerli eşyaların bulunduğu bir evin işaretidir. Hırsızlar, bekar bir kadının veya yaşlı birinin yaşadığı evleri işaretlemek için üçgen sembolü kullanabilirler. Dindar bireylerin yaşadığı evler ise genellikle çarpı işaretiyle işaretlenir.
İki çizgili dalga sembolü, evdeki erkeği tanımlar ve hırsızlar, genellikle bu evlerin kadınlara yönelik tepki verdiğini belirtir. Ayrıca, hırsızlar evin boş olma ihtimalinin yüksek olduğu zamanları göstermek için sabah saatlerini "M", geceyi ise "N" harfleriyle işaretlerler.