İstanbul
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Gündem İftara özel beyti kebabı tarifi! Hem lavaş hem köfte…

İftara özel beyti kebabı tarifi! Hem lavaş hem köfte…

İftar menüsüne beyti kebabı tarifi araştırılıyor. Bugün ne pişirsem diyenlere özel beyti kebabının yapılışını hazırladık. Lavaşı, köftesi ve sosu olmak üzere üç aşamada yapılan beyti kebabı hem doyurucu hem de servisi kolay bir yemek. İşte tüm detaylarıyla beyti kebabı tarifi ve malzemeleri…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Bugün ne pişirsem diyenler beyti kebabı tarifini merak ediyor. 3 aşamada yapılan beyti kebabı sosuyla, lavaşıyla ve köftesiyle ünlenmiş bir yemek. Hem görüntüsü güzel olan hem de servisi kolay olan bu yemek.

İFTARA ÖZEL BEYTİ KEBABI TARİFİ

Beyti kebabını hazır yufkayla da yapabilirsiniz, lavaşla da yapabilirsiniz. İftar menüsüne kolay hazırlık istiyorsanız yufkayı öneririz. Beyti kebabında en önemli püf nokta köftenin lezzeti.

BEYTİ KEBABI KÖFTESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 adet soğan

1 adet yumurta

1 çay kaşığı kadar kimyon

3 diş sarımsak

1 çay bardağı galeta unu

1,5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 buçuk tatlı kaşığı tuz

400-450 gram çekilmiş kıyma

LAVAŞ EKMEĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 paket maya

5 buçuk su bardağı un

2 su bardağı oda sıcaklığında bekletilmiş su

1 çay kaşığı kadar tuz

Yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı

SOSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 tas sarımsaklı yoğurt

1 yemek kaşığı su

1 buçuk yemek kaşığı domates salçası

İsteğe göre acılı veya acısız 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası

1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı

LAVAŞIN YAPILIŞI

Un, maya, su ve zeytinyağını bir kapta koyarak hepsini karıştırın. Son olarak tuzu ekleyelim. Hamur kıvamını alana kadar yoğurmaya devam edelim

Yoğurduktan sonra her beze yaklaşık 35 gram olacak şekilde eşit parçalara bölün. Böldükten sonra üzerini nemli bir bez örterek dinlenmesini sağlayın.

Dinlenen hamurları merdane ile açın. İnce bir şekilde açtığınız bezeleri yağsız bir tavada pişirin.

KÖFTENİN TARİFİ

İyi bir köfte yemeği yapmak istiyorsanız harcı yoğurmaya epey vakit ayırmanız gerekiyor. Fırını 175-180 dereceye ayarladıktan sonra sarımsak ve soğanı robottan geçirin. Geçirdikten sonra su oluştuysa onu süzün.

Bir kaba kıymayı koyun. Sarımsak ve soğanı ekleyerek karıştırın. Daha sonra baharatları, galeta ununu, yumurta ve 1 buçuk yemek kaşığı zeytinyağını eleyip karıştıralım.

İyice karıştırdıktan sonra tezgâhın üzerine streç film koyup hazırladığımız harcı stres filme sarıp buzdolabında 15 dakika kadar bekletelim.

Buzdolabından çıkarttığımız köfteleri kebap şeklinde veya şişe dizerek pişirebilirsiniz. Köfteler piştikten sonra daha önce hazırlamış olduğumuz lavaşlar sararak halka şeklinde kesebilirsiniz.

Kestiğiniz kebap parçalarını servis tabağına dizerek en son hazırlamış olduğunuz sosu dökebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *