17 Nisan 2025
İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Galeriler Gündem Lokumdan bile çok daha yumuşak hale geliyor! 40 yıllık usta aşçıların nohut ıslatma sırrı açığa çıktı

Lokumdan bile çok daha yumuşak hale geliyor! 40 yıllık usta aşçıların nohut ıslatma sırrı açığa çıktı

Türk mutfak kültüründe sevilen sulu yemeklerden biri olan nohut yemeğini hazırlamanın püf noktası nohutları iyice yumuşatmaktan geçiyor. Nohutları bi gece önceden ıslamayı unutan ya da daha basit bir yol arayanlar için ise her zaman doğal yöntemler bulunuyor.

Lokumdan bile çok daha yumuşak hale geliyor! 40 yıllık usta aşçıların nohut ıslatma sırrı açığa çıktı 1

Sıcak su yöntemi: Eğer nohutları bir gece öncesinden ıslatacak kadar vaktiniz yoksa o halde nohutları 2 saat öncesinden kaynar suya bırakabilirsiniz. 2 saat boyunca kaynar suda bekleyen nohutları daha sonra pişirdiğinizde lokum gibi yumuşadığını görebilirsiniz.

 

1 / 5
Lokumdan bile çok daha yumuşak hale geliyor! 40 yıllık usta aşçıların nohut ıslatma sırrı açığa çıktı 2

Limon suyu: Limon suyunun asidik yapısı nohudun lif yapısını yumuşatırken besin değerlerini korumayı sağlar. Islattığınız nohutların üzerine limon sıkabilir ya da elma sirkesi ekleyebilirsiniz.

 

2 / 5
Lokumdan bile çok daha yumuşak hale geliyor! 40 yıllık usta aşçıların nohut ıslatma sırrı açığa çıktı 3

Tuz eklemek: Tuzun aşındırıcı yapısı nohutların dış kabuğunun daha kolay soyulmasına yardımcı olarak yumuşamalarını sağlar. Nohutları ıslatırken suyun içerisine 1 yemek kaşığı tuz ekleyebilirsiniz. Karbonat yönteminde olduğu gibi nohutları 8-12 saat kadar bu suda bekletmek yeterli olacaktır.

 

3 / 5
Lokumdan bile çok daha yumuşak hale geliyor! 40 yıllık usta aşçıların nohut ıslatma sırrı açığa çıktı 4

Karbonatlı su: Nohutları ıslatırken ıslatma suyunun içerisine 1 yemek kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Karbonat nohutların kabuklarının yumuşamasını sağlayarak nohutların daha iyi pişmesine yardımcı olur. Nohudu 8-12 saat kadar bu su içerisine bekletebilirsiniz. Sonrasında pişirdiğinizde nohutlar lokumdan daha yumuşak hale gelecek.

 

4 / 5
Lokumdan bile çok daha yumuşak hale geliyor! 40 yıllık usta aşçıların nohut ıslatma sırrı açığa çıktı 5

Türk mutfak kültürünün sevilen yemeklerinden biri olan nohut yemeğinin lezzetini artırmak için uygulanabilecek bazı yöntemler bulunuyor. Nohut yemeği hazırlarken uygulanması gereken ilk adım nohudun yumuşatılmasıdır. Fakat nohutlar istediğiniz gibi yumuşamıyorsa o halde nohut yemeği pişirirken bazı doğal yöntemler kullanabilirsiniz.

Yemek tarifleri içerisinde usta aşçıların nohut hazırlamanın püf noktası olarak aktardığı doğal yöntemler sayesinde nohut yemeği lokumdan bile daha yumuşak oluyor. İşte nohutları yumuşatmanın püf noktası olan doğal yöntemler:

 

5 / 5
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *