Krem Karamel Lezzetinin Sırrı: Efsane Kıvamı ve Büyüleyici Görüntüsü ile Damakları Şenlendiriyor!

Fransız mutfağının incelikli lezzetlerinden biri olan Krem Karamel, ev yapımı tatlılar arasında ayrıcalıklı bir yere sahip. İnce karamel tabakası ile süslenen bu sütlü tatlı, gözlere ve damaklara hitap ediyor. Evde yapımının zorluğuyla ilgili yanılgıları yıkan bir tatlı olan Krem Karamel, aslında oldukça kolay bir şekilde hazırlanabiliyor.

Krem Karamel Tarifi

Fransız mutfağının vazgeçilmez lezzeti krem karamel, tatlı severler için harika bir seçenek olmaya devam ediyor. Hem sunumuyla hem de lezzetiyle sofraları süsleyen bu tarif, evde kolayca hazırlanabilir.

Malzemeler

- 1 litre süt - 1 su bardağı un - 3/4 su bardağı toz şeker - 1 adet yumurta - 1 paket vanilya Karamel için: - 1 su bardağı toz şeker

Yapılışı

Öncelikle karamel hazırlığına başlıyoruz. Bir tavada toz şekeri kısık ateşte eritmeye başlayın. Şeker erimeye başladığında tavayı sallayarak topaklanmasını engelleyin. Kaşık kullanmaktan kaçının, aksi halde karamel topaklanabilir.

Eritilmiş karameli ıslattığınız kaselere dökün. Her kaseye eşit miktarda karamel paylaştırın.

Şimdi sıra kremayı hazırlamaya geldi. Bir tencereye vanilya hariç tüm malzemeleri alıp çırpın. Ardından ocağa alıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.

Kıvam alan karışıma vanilyayı ekleyip karıştırın. Sonrasında hazır hale gelen kremayı donmuş karamelin üzerine dökün ve en az 2 saat dinlendirin.

Artık krem karamel hazır! Afiyet olsun!

İLGİLİ HABERLER