Sadece 10 Dakikada Hazırlanan, Ağızda Eriten Taze Dereotlu Poğaça Tarifi! Lezzetiyle Komşularınızı Şaşırtacak Harika Bir Tarif!

Taze dereotunun ferah kokusu, yumuşacık hamurun içinde harika bir denge oluşturuyor. Çay saatlerinin en sevilen lezzeti olan dereotlu poğaça tarifi, kolay yapımı ve eşsiz tadıyla sofralarınızı süslemeye hazır! Her lokması ağızda dağılan bu poğaçalar, misafirlerinizin de favorisi olacak. Kesinlikle denemelisiniz!

Dereotlu Poğaça Tarifi

Ev yapımı lezzetlerin tadı gerçekten eşsizdir. Özellikle taze dereotu kokusu, insanı mutlu eden bir aromadır.

Malzemeler

Hamuru için: 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz Yarım demet ince kıyılmış dereotu 1 adet yumurta Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)

Üzeri için: 1 yumurta sarısı

Yapılışı

Büyük bir kapta sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı bir araya getirip yoğurun.

Unu azar azar ekleyerek hamurun kıvamını kontrol edin.

Hamuru iyice yoğurduktan sonra küçük parçalara ayırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet Olsun!

İLGİLİ HABERLER