Kış aylarında bolca bulunuyor, herkes farklı yapıyor! En lezzetlisi zeytinyağıyla yapılıyor

Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biri olan pırasa, zeytinyağı ile buluştuğunda hem hafif hem de besleyici bir lezzete dönüşüyor. Özellikle sebze severlerin sofralarında sıkça yer verdiği bu tarif, pratikliğiyle de dikkat çekiyor.

Zeytinyağlı Pırasa: Kışın Bağışıklığı Destekleyen Lezzetli Sebze Yemeği

Türk mutfağının en sağlıklı ve lezzetli yemeklerinden biri olan zeytinyağlı pırasa, bol limonlu tadı ve içerisindeki sebzelerle besleyici bir öğün sunuyor.

MALZEMELER:

5-6 adet pırasa

2 adet havuç

1 adet orta boy soğan

Yarım çay bardağı pirinç

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

Yarım limonun suyu

1,5 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI:

Sebzeleri hazırlayın: Pırasaları temizleyin, yıkayın ve verev şekilde doğrayın. Havuçları halka şeklinde kesin. Soğanı yemeklik doğrayın.

Soteleyin:

Bir tencereye zeytinyağını alın. Doğranmış soğanları ekleyip hafifçe kavurun. Ardından havuçları ilave edip birkaç dakika daha soteleyin.

Pırasaları Ekleyin:

Tencereye pırasaları alın. Üzerine yıkanmış pirinçleri serpin.

Tatlandırın:

Tuz, şeker ve limon suyunu ekleyin. Üzerine sıcak suyu gezdirin.

Pişirin:

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 30 dakika).

Dinlendirin ve Servis Edin:

Yemeği ocağı kapatıp dinlenmeye bırakın. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER