Alinazik Tarifi ve Malzemeleri
Alinazik, közlenmiş patlıcan, sarımsaklı yoğurt ve kıyma ile yapılan bir Türk yemeği çeşididir. Bu tarif, Şef Rafet İnce'nin özel tarifiyle hazırlanmaktadır. İşte malzemeleri:
350 gram kuzu gerdan
1 adet kuru soğan
50 gram tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yoğurtlu patlıcan için:
1 adet patlıcan
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
10 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Alinazik Tarifi
Alinazik tarifi, patlıcanların ve etin ayrı ayrı hazırlanmasıyla gerçekleştirilir. İşte adımlar:
Etin Hazırlanışı
Et ve soğan tereyağında kavrulur. Ardından biber salçası, domates salçası, toz biber, pul biber, sarımsak ve su eklenerek et pişirilir.
Yoğurtlu Patlıcanın Yapılışı
Yoğurt, sarımsak, maydanoz, tuz ve közlenmiş patlıcan zeytinyağı ile karıştırılarak hazırlanır. Daha sonra tavada ısıtılan patlıcan karışımı, pişirilen etle buluşturulur ve maydanoz ile servis edilir.
Afiyet Olsun!
Alinazik tarifi, misafirlerinize ve ailenize lezzetli bir ana yemek sunmanızı sağlayacak kolay bir tariftir. Denemek isteyen herkesin rahatlıkla yapabileceği bu tarif, sofralarınıza şıklık katacaktır. İftar menünüz için farklı bir seçenek arıyorsanız, badem çorbası tarifini deneyebilirsiniz. Hem hafif hem de doyurucu olan bu çorba, iftar sofralarınızı taçlandıracaktır.