8 Mart'a özel iftar menüsü: Alinazik tarifi! Şef Rafet İnce'nin özel tarifi

İftar menüsüne kıymalı ana yemek arayanlar Alinazik tarifini araştırıyor. Patlıcanla yapılan bu yemek tadına doyum olmayan bir yemek. 8 Mart'ta iftar menüsüne ana yemek arayanlar için işte Şef Rafet İnce'den adım adım Alinazik tarifi ve malzemeleri…

Alinazik Tarifi ve Malzemeleri

Alinazik, közlenmiş patlıcan, sarımsaklı yoğurt ve kıyma ile yapılan bir Türk yemeği çeşididir. Bu tarif, Şef Rafet İnce'nin özel tarifiyle hazırlanmaktadır. İşte malzemeleri:

350 gram kuzu gerdan

1 adet kuru soğan

50 gram tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1,5 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Yoğurtlu patlıcan için:

1 adet patlıcan

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 diş sarımsak

10 dal maydanoz

Tuz

Karabiber

Alinazik Tarifi

Alinazik tarifi, patlıcanların ve etin ayrı ayrı hazırlanmasıyla gerçekleştirilir. İşte adımlar:

Etin Hazırlanışı

Et ve soğan tereyağında kavrulur. Ardından biber salçası, domates salçası, toz biber, pul biber, sarımsak ve su eklenerek et pişirilir.

Yoğurtlu Patlıcanın Yapılışı

Yoğurt, sarımsak, maydanoz, tuz ve közlenmiş patlıcan zeytinyağı ile karıştırılarak hazırlanır. Daha sonra tavada ısıtılan patlıcan karışımı, pişirilen etle buluşturulur ve maydanoz ile servis edilir.

Afiyet Olsun!

Alinazik tarifi, misafirlerinize ve ailenize lezzetli bir ana yemek sunmanızı sağlayacak kolay bir tariftir. Denemek isteyen herkesin rahatlıkla yapabileceği bu tarif, sofralarınıza şıklık katacaktır. İftar menünüz için farklı bir seçenek arıyorsanız, badem çorbası tarifini deneyebilirsiniz. Hem hafif hem de doyurucu olan bu çorba, iftar sofralarınızı taçlandıracaktır.

İLGİLİ HABERLER