21 Şubat 2025
İstanbul
Hafif kar yağışlı
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Uykuya Dalmanın Kolay Yolları Hakkında Şaşırtıcı Bilgiler!

Uykuya Dalmanın Kolay Yolları Hakkında Şaşırtıcı Bilgiler!

Evde ustalar gibi lahmacun yapmak artık mümkün! Bu tarif sayesinde dışarıdan lahmacun siparişi vermeyi sonlandırabilirsiniz. Lahmacun, herkesin favorisi olan bir lezzet olsa da kendi mutfağınızda yapmak daha sağlıklı ve ekonomik olabilir. İncecik hamuru, leziz kıymalı harcı ve fırından yükselen muhteşem kokusuyla ev yapımı lahmacun, aileniz ve sevdikleriniz için mükemmel bir seçenek olacak. İşte adım adım evde lahmacun yapımı!

Lahmacunun Ev Yapımı Tarifi

Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve artık bu lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte, ev yapımı lahmacun tarifi!

Gerekli Malzemeler

Evde lahmacun yapmak için şu malzemelere ihtiyacınız olacak:

Hamur için:

- 4 su bardağı un

- 1 paket instant maya (veya 1 tatlı kaşığı kuru maya)

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 tatlı kaşığı şeker

- 1 su bardağı ılık su

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harç için:

- 300 gram dana kıyma

- 1 adet büyük kuru soğan

- 2 adet domates

- 1 adet yeşil biber

- 2 diş sarımsak

- Yarım demet maydanoz

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı pul biber

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hamurun Hazırlanışı

Unu geniş bir kabın içine alın ve ortasını açarak mayayı, şekeri ve ılık suyu ekleyin. Tuz ve zeytinyağını da ilave edip yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olunca üzerini streç film ile örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.

İç Harcın Hazırlanışı

Kuru soğanı, domatesi, yeşil biberi, sarımsağı ve maydanozu ince şekilde doğrayın. Ardından kıymayı ekleyerek biber salçası, sıvı yağ, tuz ve baharatlarla birlikte iyice karıştırın. Harcı dinlenmeye bırakın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *