Pazı Sarmasının Sırrı
Pazı, ıspanak ailesine mensup, vitamin ve mineral deposu bir yeşillik. Geniş ve dayanıklı yaprakları, sarma tariflerinde kullanımını kolaylaştırırken, hafif aromatik tadı iç harcıyla mükemmel bir uyum sağlıyor. Yaprak sarmasına göre daha yumuşak bir dokuya sahip olan pazı sarması, farklı tatlar arayanların favorisi olacak.
Malzemeler
2 bağ pazı
1 su bardağı pirinç
1 su bardağından 1 parmak eksik bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Yarım su bardağı su
Sos için
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeterince su
Yapılışı
Tencereye su koyup kaynatın.
Pazı yapraklarının saplarını ayırıp tencerenin dibine dizin.
Yaprakları kaynar suya atıp 40-50 saniye haşlayın, soğuk suya tutun.
İç harcı için soğan ve sarımsağı kavurun, salçaları ekleyin.
Pirinç, bulgur ve baharatları ekleyip kavurun, yarım su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Maydanozu ekleyip karıştırın.
Yaprakların ortasındaki sert kısmı çıkarıp yaprakları sarma boyutunda kesin.
İç harcı yapraklara paylaştırıp sarın, tencereye dizin.
Üzerine limon dilimleri, nar ekşisi ve sıvı yağ gezdirin, sarmaların hizasına gelecek kadar su ekleyin.
Ayırdığınız pazı saplarını üzerine dizip kısık ateşte pişirin.
Lezzet Sırları
Pazı yapraklarını çok haşlamamaya özen gösterin, aksi takdirde çok yumuşak olurlar.
İç harcına nar ekşisi eklemek, sarmaya farklı bir lezzet katacaktır.
Pişirme suyuna biraz zeytinyağı eklemek, sarmaların daha parlak ve lezzetli olmasını sağlar.
Sarmaları kısık ateşte, yavaş yavaş pişirmek en iyi sonucu verecektir.
Servis Önerisi
Pazı sarmasını yoğurt veya cacık eşliğinde servis edebilirsiniz. Yanında taze yeşillikler ve limon dilimleri ile sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!