21 Nisan 2025
İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri Klasikleşmiş lezzetlerin favorisi! Gelinim çok marifetli dedirten lezzet: Tüm övgüler size olacak

Klasikleşmiş lezzetlerin favorisi! Gelinim çok marifetli dedirten lezzet: Tüm övgüler size olacak

Klasik Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan "Mercimek Köftesi", hem hafif hem de lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için mükemmel bir seçenek. Hem sağlıklı hem doyurucu, özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir içecek eşliğinde harika bir öğün olabilir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Mercimek Köftesi Tarifi

Türk mutfağının en sevilen ve popüler tariflerinden biri olan mercimek köftesi, sağlıklı bir ana yemek alternatifi sunmanın yanı sıra misafirlere ikram edilebilecek nefis bir aperatif olarak da öne çıkıyor.

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet rendelenmiş soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım limon suyu
1 çay bardağı sıcak su
Yarım bağ taze soğan
Yarım bağ maydanoz
3-4 dal taze nane (isteğe bağlı)

Yapılışı

İlk olarak mercimekleri bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın. Mercimekler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.

Mercimek piştikten sonra altını kapatın ve mercimeklerin üzerine ince bulguru ekleyin. Karıştırarak bulgurların da şişmesini sağlayın.

Bulgurlar ve mercimekler karıştığında, soğanı rendeleyip bir tavada zeytinyağı ile kavurun. Kavrulmuş soğanı, mercimek-bulgur karışımına ekleyin.

Ardından tuz, pul biber, kimyon ve karabiberi ekleyin ve karıştırın. Limon suyunu, ince doğranmış taze soğanı, maydanozu ve taze naneyi de ekleyin.

Tüm malzemeyi güzelce karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyin. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinde şekil vererek köfteler hazırlayın.

Hazırladığınız mercimek köftelerini marullarla servis edebilir ve afiyetle tüketebilirsiniz!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *