27 Nisan 2025
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Yemek Tarifleri İçinizi eriten lezzet: Fransız mutfağının gözbebeği sufle artık evinizde!

İçinizi eriten lezzet: Fransız mutfağının gözbebeği sufle artık evinizde!

Fransız mutfağının zarif tatlısı sufle, artık sadece restoranlarda değil, evinizde de kolayca hazırlanabiliyor. İçinden akan sıcak çikolatasıyla mest eden bu tarifle, mutfağınızda aşkı ve lezzeti bir arada yaşayın!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Sufle Tarifi: Evde Kolayca Yapabileceğiniz İçi Akışkan Lezzet

Dışarıdan bakıldığında kabarık bir kek gibi görünen, içini kaşıkladığınızda ise lav gibi akan çikolatasıyla kalpleri fetheden bir tatlı olan sufle, Fransız mutfağının asaletini yansıtıyor.

Malzemeler ve Hazırlanışı

2 adet yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, damla çikolata ve pudra şekeri ile yapabileceğiniz bu nefis tatlı için öncelikle yumurtaları mikser kabına koyun ve toz şekeri ekleyip şeker eriyene kadar blender ile karıştırın.

Yapılışı

Sütü ve yağı ekleyerek karışımı tekrar çırpın. Daha sonra un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tüm malzemeler iyice karışana kadar blender ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı sufle kaplarına dökün ve her bir kaba 1 tatlı kaşığı damla çikolata ekleyerek fırın tepsisine yerleştirin. Ardından pişirme kabına su ekleyerek 180°C'de yaklaşık 20 dakika pişirin.

Son Adımlar

Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpip, sıcak servis yapın ve içindeki akışkan çikolatayla sevdiklerinizi mest edin.

Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *