İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Sağlık Tehlikeli Tehlike: Zehir Yayma Hızlandı!

Tehlikeli Tehlike: Zehir Yayma Hızlandı!

Bir doktor, konserve gıdaların güvenliği konusunda uyarılarda bulundu. Bu üç noktaya dikkat, zehir saçıyor...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Konserve gıdalar, taze ürünlere göre daha uzun raf ömrü sunar. Kolay hazırlanabilen ve ekonomik bir seçenek olarak evlerin vazgeçilmezi haline gelirken,  bu süre her zaman güvenli oldukları anlamına gelmiyor. Doktor Karan Raj, konserve ürünlerin bozulmuş olabileceğini gösteren üç kritik işarete dikkat çekerken, uyarıda bulundu.

Raj, sosyal medyada paylaştığı videosunda güvenli olmayan kutuları nasıl tanıyacağımıza dair bazı ipuçları verdi. Öncelikle, kutunun kenarında ezik olup olmadığını kontrol etmemiz gerektiğini belirtti. Eziklik, kutunun sızdırma riski taşıdığı anlamına gelebilir. Etiketlerin genellikle bu bölgeleri kapladığını söyleyen Raj, etiketleri dikkatlice çıkararak kutunun her tarafını incelemenin önemli olduğuna dikkat çekti. Eğer herhangi bir bozulma veya hasar görüyorsa o kutunun kesinlikle atılması gerektiği ve tüketilmemesi gerektiğini açıkladı.

Aynı zamanda kutunun dikiş yerinden uzak, belirgin ama keskin olmayan yan çentikler genellikle ciddi bir sorun yaratmayabilirken, keskin ve sivri çentikler, kutunun delinmiş olabileceğinin bir işareti olabilir. Böyle bir durumda, kutu kesinlikle atılmalıdır. Doktor Raj, konserve kutularında dikkat edilmesi gereken bir diğer tehlikeli işaretin üst kısmına dikkat çekti. Eğer çukur derinse ve parmağınızla rahatça içine girebiliyorsanız, kutu güvenli olmayabilir. Küçük çukurlar ise genellikle sorun teşkil etmez.

ZARARLI MİKROPLARIN ÇOĞALMASINA NEDEN OLUYOR 
Öte yandan konserve kutusu ezilmiş veya patlamaya yakın görünüyorsa kesinlikle çöpe atılmalıdır. Raj, hasarlı veya ezik kutuların her zaman tehlike oluşturmadığını fakat emin olunmadığı durumlarda, şüpheye yer bırakmamak adına atılmasının en güvenli seçenek olduğunu söyledi çünkü herhangi bir delinme, bakteri ve oksijenin kutuya girmesine neden olarak zararlı mikropların çoğalmasına neden olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *