İstanbul
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Sağlık Balık yemeden önce bir kez daha düşünün

Balık yemeden önce bir kez daha düşünün

Akciğer hastalıkları uzmanı Dr. Neena Chandrasekaran, sağlıklı bir yaşam için haftada iki kez balık yemeyi öneriyor fakat balık tüketimine ilişkin dikkat edilmesi gereken bir noktaya değindi. Balık tüketmeden önce bir kez daha düşünün...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Akciğer hastalıkları uzmanı Dr. Neena Chandrasekaran, haftada iki kez balık yemenin sağlık için faydalı olabileceğini açıkladı. Chandrasekaran, aşırı balık tüketiminin ise toksik etkiler yaratabileceği konusunda uyardı. Özellikle kadınları ve hamile adayları diyetlerini gözden geçirme noktasında uyarılarda bulundu.

BALIĞIN TOKSİK ETKİLERİNE DİKKAT 
Dr. Chandrasekaran, sosyal medyada paylaştığı bir videoda "Haftada yaklaşık iki kez balık, özellikle yağlı balıklar yemek, kardiyovasküler hastalıklar ve diğer ölüm nedenlerinin riskini azaltabilir" şeklinde ifadelere yer verdi.  Somon, alabalık ve hamsi gibi omega-3 açısından zengin balıkların kalp sağlığı için faydalı olduğunu belirten uzman isim, hamile kadınların bu balıkları tüketmesinin, bebeklerinin beyin ve göz gelişimini destekleyebileceğini ifade etti.

Ancak aşırı balık tüketiminin potansiyel risklerini de vurgulayan Dr. Chandrasekaran, balıkların cıva içerebileceğini ve bunun aşırı miktarda tüketildiğinde toksik olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Bu nedenle, balık tüketiminde dengeyi sağlamak önemlidir.

HAFTADA İKİ KEZ YAĞLI BALIK TÜKETİLMESİ ÖNERİLİYOR
Ulusal Sağlık Merkezi'nin Eatwell Rehberi'ne göre, her hafta en az iki porsiyon balık tüketmeniz önerilmektedir. Bunlardan bir porsiyon, somon, sardalya veya uskumru gibi yağlı balıklardan olmalıdır.

Taze veya konserve ton balığı, yağlı balıklar arasında yer almaz. Yağlı balıklar şunlardır:

Sardalya
Somon
Hamsi
Alabalık
Orkinos
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *