19 Nisan 2025
İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Gündem Tuzlu kek mi olur demeyin! Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak: Peynirli kek tarifi

Tuzlu kek mi olur demeyin! Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak: Peynirli kek tarifi

Tuzlu kek tarifiyle çay saatlerinize yeni bir soluk geliyor. Yumuşacık dokusuyla peynirli kek, hem pratik hem doyurucu bir atıştırmalık olacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Peynirli Kek Tarifinin Yükselen Popülaritesi

Tatlı keklere alışkın olanlar için şaşırtıcı gelebilir ancak tuzlu kek tarifleri, son zamanlarda çay saatlerinin vazgeçilmezi haline geldi. Özellikle kahvaltıda farklılık arayanlar ve misafir sofralarına yeni bir lezzet katmak isteyenler için peynirli kek, öne çıkan bir seçenek haline geldi.

Peynirli Kek İçin Gerekli Malzemeler

Peynirli kek tarifini denemek isteyenler için gereken malzemeler şunlardır: 3 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, Yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı beyaz peynir (ezilmiş), 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, Bir tutam tuz, İsteğe bağlı maydanoz veya dereotu.

Peynirli Kek Nasıl Yapılır?

Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Ardından un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karışıma peynirleri ilave edin.

İsteğe Bağlı Yeşilliklerle Zenginleştirin

Karışıma isteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ekleyerek renklendirebilirsiniz. Bu adım, peynirli kekin lezzetine lezzet katacaktır.

Lezzetli Sonuç İçin Pişirme İşlemi

Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kekin üzeri kızardığında fırından çıkarıp, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *