İtalyan Peynirleri Artık Türkiye'den Dünyaya Açılıyor
Dünyaca ünlü İtalyan peynirleri artık Türkiye'den dünyaya açılıyor. Şanlıurfa'da modern tesislerde üretilen ve özellikle makarna, pizza ve salatalarda kullanılan bu peynirler, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor.
Şanlıurfa'da Geleneksel Üretimle Başlayan Dev Yatırım
Geleneksel üretimle başlayan serüven, bugün dev bir fabrikaya dönüşerek bölge ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.
25 Yıl Önce Çadırda Küçük Çaplı Peynir Üretimi
25 yıl önce çadırda küçük çaplı peynir üretimiyle yola çıkan Sinan Kutlu, zamanla işlerini büyüterek Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 7 bin metrekarelik bir fabrika kurdu.
İtalyan Peynirleri Dünya Pazarında Kendine Yer Edindi
Bugün bu fabrikada üretilen İtalyan peynirleri, dünya pazarında kendine yer edinmiş durumda.
11 Bin Ton Süt Toplanıyor
Kutlu, yıllık yaklaşık 11 bin ton süt toplayarak bölgedeki hayvancılığa da büyük katkı sağlıyor.
Ortadoğu ve Amerika'ya Gönderiliyor
Şanlıurfa'daki fabrikada üretilen İtalyan peynirleri, özellikle ABD ve Orta Doğu pazarına ihraç ediliyor.
Fabrikada Yüksek Hijyen Standartları Geçerlidir
Fabrika, yüksek hijyen standartlarına sahip üretim süreçleriyle dikkat çekiyor.
Kalite Ön Planda Tutan Bir Yaklaşım
Gıda güvenliği konusunda titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Acar, "Üretim sürecimizde kaliteyi ön planda tutuyoruz.
Büyüme Oranları İtalyan Ortaklığı ile Artıyor
Fabrikanın İtalyan ortağı Peppi Fadda, son yıllarda önemli bir büyüme kaydettiklerini belirterek, "2020 yılından bu yana ABD'ye pecorino rende peyniri ihraç ediyoruz.
Küçükbaş Hayvancılığı Geliştirmek İstiyorlar
Bölgedeki küçükbaş hayvancılığı daha da geliştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Mustafa Acar, "Ham madde olmazsa üretim de olmaz.