İstanbul
Açık
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Güncel Ne süt ne şeker: Bir parçası kahvenin acı tadını anında yok ediyor

Ne süt ne şeker: Bir parçası kahvenin acı tadını anında yok ediyor

Çoğu zaman güne bir kahve ile başlarız ancak her zaman istediğimiz lezzeti yakalayamayabiliriz. Bu durumda çözümü kahveye şeker veya süt eklemek değil. Bu üründen bir tutam ekleyin, kahvenin acı tadını bastırıyor. Peki ama nasıl?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Güne başlamadan önce bir fincan kahve içmek bir çoğumuz için neredeyse alışkanlık haline gelmiş bir ritüeldir. Kimisi kahvesini sadece kafein almak için içerken, kimisi de kahve çekirdeklerinin zengin tadını keşfetmekten keyif alır. Ancak kahvenin tadı sadece kullanılan makineye veya çekirdeklerin menşeine bağlı değildir. Kahvenin demlenme şekli, kavrulma süresi ve hatta kullanılan ekipman, sonunda ortaya çıkan tadı büyük ölçüde etkiler.

Kahve tüketme şeklimizde doğru veya yanlış bir yol olmasa da çoğumuz kötü demlenmiş ve fazla acı bir kahveden kaçınmak ister. Peki, kahvenizin tadı fazla acıysa ne yapabilirsiniz? Çoğu kişi şeker veya süt eklemeyi tercih eder ama aslında çözümü bu değil.

BİR MİKTAR TUZ EKLEYİN 
Editör Steven Dunn kahveye tuz eklemenin, acı tadı azaltmanın etkili bir yolu olduğunu belirtti. Tuz ve sodyum iyonları, dilimizdeki acı tat reseptörleriyle etkileşime girerek acı sinyallerini baskılar. Aslında tuz eklediğinizde kahveniz tatlı olmaz ancak beyninizin acı algısını engelleyerek kahvenin diğer tatlarını daha belirgin hale getirir.

Tuz eklemek, kahvenin aşırı acı olmasını önlemek için kolay ve pratik bir yöntem olabilir. Örneğin, demlemeden önce telveye bir tutam tuz eklemek, kahvenizin daha az asidik ve daha dengeli bir tadı olmasına yardımcı olabilir. Öte yandan kahvenizin daha az acı olmasını sağlamak için kullanılan çekirdek türü de önemlidir. Ayrıca, kahvenin demlenme tekniği de tadını etkiler. Aşırı sıcak su veya fazla su kullanmak kahvenizin acı olmasına yol açabilir. Aynı şekilde, French press ile fazla süre demlenen kahve de aşırı acı olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *