Onwin Giriş
İstanbul
Parçalı az bulutlu
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
En Son Olay Güncel İftarda ve sahurda uzak durulması gereken yiyecekler açıklandı

İftarda ve sahurda uzak durulması gereken yiyecekler açıklandı

Uzmanlar iftarda ve sahurda nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. Vatandaşların iftarda ve sahurda baharatlı, acılı, tuzlu ve hazır paket tüketimlerinden uzak durması gerektiğini belirten uzmanlar, mide yanması, şişkinlik gibi rahatsız edici durumlardan böylelikle uzak durulabileceğini kaydetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Diyarbakır Memorial Hastanesi'nden Ramazan Ayı İftariyelik Tavsiyeleri

Diyarbakır Memorial Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Nurettin Tunç, Ramazan ayında iftar saatinde sağlıklı beslenme konusunda önemli tavsiyelerde bulundu. Tunç, iftarın hafif ve sindirimi kolay gıdalarla açılması gerektiğini vurguladı.

Mideyi Aşırı Yüklememek Gerekiyor

Tunç, iftarda mideyi aşırı yüklememek gerektiğini belirterek, hafif çorbaların tüketilmesi ve ardından kısa bir ara verilmesi gerektiğini ifade etti. Aşırı baharatlı ve yağlı gıdalardan kaçınılması gerektiğini söyleyen Tunç, hafif et yemekleri ve sebze yemeklerinin tercih edilmesini önerdi.

Tatlı ve Meyveler İçin Zamanlama Önemli

Yemekten hemen sonra tatlı veya meyve tüketilecekse en az 1-1,5 saat beklenmesi gerektiğini belirten Tunç, iftar ile sahur arasındaki sürenin kısa olduğunu ve bu nedenle beslenmenin dengeli olması gerektiğini dile getirdi.

Sahurda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sahurda hafif ve sindirimi kolay gıdaların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Tunç, aşırı tuzlu ve yağlı gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirtti. Protein ağırlıklı beslenmenin önemine değinen Tunç, süt ürünlerinin tüketilmesini önerdi.

Magazin Haberleri ile Sağlıklı Beslenme Tavsiyeleri Arasındaki Fark

Diyarbakır Memorial Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Nurettin Tunç'un Ramazan ayına özel beslenme önerileri, sağlıklı bir yaşam için önemli ipuçları sunuyor. Tunç'un tavsiyeleri, iftar ve sahur sofralarında dengeli ve hafif beslenmeyi teşvik ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *